Manžela kráľovnej Alžbety II. hospitalizovali, v nemocnici pobudne niekoľko dní

Podľa paláca ide o preventívnu hospitalizáciu zameranú na liečbu dlhodobých zdravotných problémov 98-ročného princa Philipa. Predpokladá sa, že v nemocnici zostane niekoľko dní.

20.12.2019 16:14
Alžbeta II, princ, Philip Foto: ,
Manželia, britská kráľovná Alžbeta II. a princ Philip.
debata

Vojvoda z Edinburghu — ako znie jeho oficiálny titul — sa v posledných dvoch rokoch zdržiava prevažne v kráľovskom sídle Sandringham v anglickom grófstve Norfolk. Odtiaľ v piatok pricestoval do Nemocnice kráľa Eduarda VII., kde ho hospitalizovali. Philipova manželka sa naopak v piatok presunula z Londýna do Sandringhamu, kde kráľovská rodina zvyčajne trávi vianočné sviatky.

„Vojvoda z Edinburghu odcestoval dnes ráno z Norfolku do Nemocnice kráľa Eduarda VII. v Londýne za účelom pozorovania a liečby dlhodobého ochorenia,“ uvádza sa vo vyhlásení Buckinghamského paláca. „Hospitalizácia je preventívnym opatrením, ktoré odporučil lekár Jeho veličenstva“.

Princ Philip, ktorý 98. narodeniny oslávil 10. júna, je manželom kráľovnej Alžbety II. už 71 rokov. V máji 2017 oznámil, že sa už nebude zúčastňovať na oficiálnych podujatiach a stiahol sa z verejného života.

debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovná Alžbeta II.

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...