Stačilo pár hodín a hrob Karla Gotta sa vďaka fanúšikom rozžiaril

Len v sobotu dopoludnia oznámila vdova po spevákovi Karlovi Gottovi, Ivana Gottová, že hrob jej manžela je už dokončený.

22.12.2019 16:49
debata (12)

Trvalo len pár hodín a k miestu posledného odpočinku na cintorín Malvazinky začali prichádzať fanúšikovia. Ivana Gottová na oficiálnej stránke poskytla aj mapku, ktorá slúži všetkým obdivovateľom 42-násobného československého a českého Zlatého slávika, aby sa mohli na cintoríne lepšie zorientovať.

Trvalo len pár hodín a k miestu posledného... Foto: Profimedia
Karel gott Trvalo len pár hodín a k miestu posledného odpočinku na cintorín Malvazinky začali prichádzať fanúšikovia, ktorí pri hrobe Karla Gotta zapálil množstvo sviečok.

Už pár hodín po zverejnení miesta Gottovho posledného odpočinku začali ľudia nosiť na hrob sviečky, kvety a drobné spomienkové predmety, vo večerných hodinách tak už bol hrob celý rozžiarený. Ako píše stránka idnes.cz, k hrobu prichádzali húfne ľudia aj počas nedele, pritom na cintoríne nepočuť len češtinu a slovenčinu, ale aj nemčinu.

Trvalo len pár hodín a k miestu posledného... Foto: Profimedia
Karel gott Trvalo len pár hodín a k miestu posledného odpočinku na cintorín Malvazinky začali prichádzať fanúšikovia, ktorí pri hrobe Karla Gotta zapálil množstvo sviečok.

Gott si prial odpočívať na mieste, kde prežil veľkú časť svojho života, ako v októbri uviedla Ivana Gottová potom, čo zverejnila, že miestom jeho posledného odpočinku bude cintorín na pražských Malvazinkách. Pritom ešte počas poslednej rozlúčky so spevákom, ktorá sa konala 12. októbra, nebolo jasné, kde bude mať Karel Gott hrob. Až 25. októbra Ivana Gottová na oficiálnej stránke zverejnila: „Rada by som vám oznámila, že na prianie môjho manžela bude miestom jeho odpočinku cintorín na pražských Malvazinkách. Prial si odpočívať tam, kde prežil veľkú časť svojho života, kde to mal rád a kde sa cítil doma. Verím, že vy, ktorí ste ho mali radi, si cestu k nemu vždy nájdete.“

Gott, ktorý trpel akútnou leukémiou, zomrel 1. októbra. V piatok, 11. októbra, sa na verejnej rozlúčke so zosnulým spevákom v pražskom paláci Žofín zúčastnilo 49 000 ľudí. V sobotu, 12. októbra, sa konala zádušná omša na Pražskom hrade v Chráme sv. Víta.

Miesto posledného odpočinku nedávno zosnulého... Foto: Profimedia
Karel gott Miesto posledného odpočinku nedávno zosnulého českého speváka Karla Gotta je už dokončené - v sobotu doobeda informáciu zverejnila Ivana Gottová.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Gott #Ivana Gottová #posledný odpočinok

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....