Simonetta Hladká si každý rok dosýta vychutnáva i predvianočný stres

Slovenská herečka Simonetta Hladká si každý rok poriadne vychutná nielen príjemnú a pokojnú vianočnú atmosféru, ale aj stres, ktorý jej predchádza.

24.12.2019 00:00
Herečka Simonetta Hladká na zábere z filmu... Foto:
Herečka Simonetta Hladká na zábere z filmu Pivnica.
debata

„Teším sa na každé Vianoce, sú to najkrajšie sviatky v roku. Zbožňujem tú atmosféru, ale aj ten predvianočný zhon. Pre mňa osobne sú to príjemné starosti, ktoré si vždy vychutnám,“ povedala v rozhovore.

Príjemná brunetka nedá cez vianočné sviatky dopustiť na výzdobu či pečenie chutných koláčov. „Pri tom od malička nemôžem chýbať. A jedinečnú atmosféru dotvárajú aj moje obľúbené rozprávky a filmy ako Princezná so zlatou hviezdou na čele, S tebou ma baví svet či Sám doma,“ vymenovala.

Ako dieťa a tínedžerka robila zároveň už počas adventu vždy niekoľko dôležitých rituálov. „Ako menšia som písala list Ježiškovi a neskôr ako tínedžerky sme s kamarátkami dodržiavali tradičné zvyky od Lucie až do Vianoc. Boli to také tie klasické dievčenské ľúbostné čary… Po rokoch sa na nich smejeme… Inak všetko zostalo po starom, len sme každým rokom starší,“ zhodnotila Hladká.

Za štedrovečerný stôl si herečka zasadne s celou rodinou. „Tradične nás uvítajú starí rodičia koláčmi a vinšom. Dostaneme požehnanie. Nasleduje oblátka s medom, modlitba a tri chody jedál, kde nemôže chýbať vianočná kapustnica a kapor so zemiakovým šalátom. Po večeri sa presúvame k vianočnému stromčeku, kde si každý nájde darček. Po ich rozbalení si sadám ku klavíru, beriem aj flautu a vianočnú atmosféru dotvoria koledy. A, samozrejme, nemôžeme vynechať ani polnočnú svätú omšu,“ priblížila program Štedrého večera 26-ročná brunetka, ktorá sa po svojej prvej filmovej skúsenosti v snímke Pivnica (2018) Igora Vološina budúci rok objaví v dráme The Show režiséra Dana Páneka. „Premiéra je plánovaná až na koniec roka. Stvárnim tam dievča, Kristínu,“ uviedla.

Inak mladá interpretka v novom roku nič veľké neplánuje. „Som typ človeka, ktorý sa riadi slovami ‚Čo má prísť, príde.‘ Čakajú ma štátnice a prajem si len, aby som úspešne dokončila štúdium na VŠMU,“ poznamenala.

debata chyba
Viac na túto tému: #stres #Vianoce #Simonetta Hladká

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...