Taliani mi kapustnicu otrieskali o hlavu, hovorí Antónia Lišková

Slovenská herečka Antónia Lišková prežíva Vianoce s rodinou v Taliansku.

25.12.2019 00:03
debata (25)
Na filmovej premiére Šťastný nový rok nechýbala... Foto: Peter Frolo pre Be Well Media
Na filmovej premiére Šťastný nový rok nechýbala ani herečka Antónia Lišková. Na filmovej premiére Šťastný nový rok nechýbala ani herečka Antónia Lišková.

„Väčšinou bývame na Vianoce v Taliansku a Silvestra slávime na Slovensku, tak to bude aj tento rok,“ ozrejmila v rozhovore. Ako ďalej uviedla, počas sviatočných dní plánuje byť len doma. „Moje Vianoce sú doma, sú úplne doma, so zapáleným krbom a papučami, úplne nádherné, s rodinou,“ priblížila.

Talianske Vianoce sa od tých slovenských podľa herečky veľmi nelíšia. „Vôbec nie sú také rozdielne, takisto sú tam na večeru ryby a máme tam aj veľa morských príšeriek, to je základ večere. Chýba tam kapustnica. Raz som im ju urobila a otrieskali mi ju o hlavu… Veľmi ich nechytila… No takisto tam je stromček a sú tam darčeky a sviatky sa prežívajú rodinne,“ priblížila.

„Skôr Silvester je inakší. O polnoci sa tam je šošovica s prasacou labou, ktorá sa krája na kúsky, lebo šošovica prináša peniaze a laba zdravie. Takto sa to hovorí, v tomto sú dosť na hlavu… Ale Vianoce sú tam krásne. Je to veľmi kresťanská krajina, chodí sa tam o polnoci do kostola alebo na Námestie svätého Petra, kde pápež robí omšu a inak je to rovnaké, proste rodina,“ uviedla Lišková.

Jediné, čo jej tam cez sviatky podľa vlastných slov chýba, je sneh. „Ten mi veľmi chýba. Milovala som ho už ako dieťa. Pamätám si, ako som sa, keď som bola malá, vždy ráno na Štedrý deň bála otvoriť oči, či bude sneh. Niekedy to vyšlo tak perfektne, že na tie Vianoce naozaj nasnežilo a niekedy nasnežilo až dvadsiateho siedmeho. To ma išlo rozdrapiť,“ zasmiala sa herečka.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Vianoce #Silvester #Antónia Líšková

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....