Dcéra Bruca Leeho žaluje čínsky fast-food! A žiada tučné odškodné

Dcéra legendy akčných filmov Bruce Leeho žaluje čínsky reťazec s rýchlym občerstvením za to, že vo firemnom logu bez povolenia použil hercovu podobu. Požaduje odškodné vyše 210 miliónov jüanov.

28.12.2019 12:00
Film-Bruce Lee Shannon Lee, dcéra herca Bruca... Foto: ,
Shannon Lee, dcéra herca Bruca Leeho na archívnom zábere.
debata

S odvolaním sa na čínske médiá o tom v piatok informovala agentúra Reuters. Leeho dcéra Shannon riadi kalifornskú spoločnosť Bruce Lee Enterprises, ktorá príslušnú žalobu tento týždeň podala na súde v Šanghaji. Terčom žaloby je reťazec Real Kungfu, ktorý vznikol v roku 1990 a ktorý má pobočky vo viac ako 57 čínskych mestách.

Spoločnosť Real Kungfu uviedla, že ju žaloba zaskočila, pretože dané logo používa už 15 rokov. Upozornila, že čínske úrady jej používanie tohto loga povolili. Žaloba okrem iného požaduje, aby firma vydala vyhlásenie, v ktorom vysvetlí, že nemá s legendárnym hercom nič spoločné.

Žaloba prichádza v čase, keď Čína sľubuje posilnenie ochrany duševného vlastníctva. Táto problematika patrí medzi kľúčové témy v obchodnom spore medzi Pekingom a Washingtonom.

Bruce Lee, ktorý zomrel v roku 1973 vo veku 32 rokov, sa za svoj krátky život stihol stať legendou a dodnes inšpiruje a ohromuje fanúšikov bojových umení po celom svete. Hral napríklad vo filmoch Drak prichádza či Päsť plná hnevu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #dcéra #žaloba #fast-food #Bruce Lee #Shannon Lee

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....