Kráľovná je zranená a rozrušená! Harry s Meghan nespôsobili vrásky len jej

Potom, čo v stredu celkom nečakane na svojom Instagrame vojvodkyňa Meghan a princ Harry zverejnili správu, že sa chcú postupne oslobodiť od povinností vyplývajúcich z ich príslušnosti ku kráľovskej rodine, nenechali reakcie na seba dlho čakať.

09.01.2020 10:10 , aktualizované: 19:20
Vojvodkyňa Meghan a princ Harry Foto:
Vojvodkyňa Meghan a princ Harry.
debata (9)

Zároveň Meghan a Harry oznámili, že chcú odteraz svoj čas deliť medzi Britániu a Severnú Ameriku. „Kráľovská kauza“ sa vo štvrtok dostala na titulky všetkých celoštátnych britských médií a pre väčšinu je správou číslo jeden, aj napriek dramatickým udalostiam na Blízkom východe.

Na odchod Británie z Európskej únie so svojím titulkom „Megxit“ odkazuje bulvárny denník The Sun. Rovnakú slovnú hračku s časťou mena vojvodkyne zo Sussexu použil aj americký denník New York Post.

Britské médiá však priniesli niekoľko protichodných informácií. Dopisovateľ BBC, Jonny Dymond informoval, že vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu o svojich plánoch neinformovali žiadneho z členov kráľovskej rodiny. Alžbeta II. mala zostať po ich vyhlásení zranená a rozrušená.

Podľa informácií Daily Mailu a dopisovateľky Rebeccy Englishovej naopak, boli dopredu o tomto kroku informovaní princ Charles, princ William aj kráľovná Alžbeta II. Ale len krátky čas pred uverejnením spomínaného vyhlásenia. „Skutočnosť, že Harry a Meghan vyšli s vyhlásením na verejnosť už teraz, ostatných členov kráľovskej rodiny nepríjemne prekvapila. Rebecca English na Twitteri zverejnila: "V Buckinghamskom paláci spôsobilo nevôľu to, ako Harry s Meghan s touto informáciou naložili. Pár túto tému nastolil iba pred týždňom a rodina vtedy uviedla, že sa bude snažiť nájsť spôsob, ako im pomôcť zrealizovať ich predstavy.“

Princ Harry a vojvodkyňa Meghan navštívili v...
Princ Harry a vojvodkyňa Meghan navštívili v...
+2Princ Harry a vojvodkyňa Meghan navštívili v...

O bezprecedentnom vývoji hovoril aj Dymondov predchodca v BBC, Peter Hunt. „Neviem si vybaviť žiaden prípad z minulosti, kedy by členovia monarchie vyťahovali svoje spory na verejnosť,“ povedal. Podľa niekdajšieho kráľovninho hovorcu Dickieho Arbitera sa ešte len ukáže, ako presne plánujú Harry a Meghan svoj plán uskutočniť. „Je to logistická nočná mora,“ uviedol, pričom spomenul možné problémy so zabezpečovaním bezpečnosti kráľovského páru.

V oficiálnom vyhlásení Buckinghamského paláca, ktoré vyšlo v stredu večer, okrem iného stojí: „Rozhovory s vojvodom a vojvodkyňou zo Sussexu sú v počiatočnom štádiu. Rozumieme ich želaniu, že chcú zvoliť iný prístup, ale ide o zložité procesy, ktoré si vyžadujú čas.“

Kráľovná Alžbeta II. a vojvodkyňa Meghan zo... Foto: SITA/AP, Danny Lawson
Kráľovná Alžbeta II. a vojvodkyňa Meghan zo Sussexu spoločne veselo žartovali. Kráľovná Alžbeta II. a vojvodkyňa Meghan zo Sussexu na archívnom zábere.

Vo vyhlásení, ktoré zverejnili Harry a Meghan v stredu na Instagrame, uviedli: „Máme v úmysle vzdať sa úlohy ‚popredných‘ členov kráľovskej rodiny a pracovať, aby sme sa stali finančne nezávislými, zatiaľ, čo budeme naďalej plne podporovať Jej Veličenstvo kráľovnú.“ K rozhodnutiu podľa vyhlásenia dospeli po „mnohých mesiacoch úvah a interných diskusií.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

Príspevok, ktorý zdieľa The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal),

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #vojvodkyňa Meghan

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...