Priateľ princa Harryho potvrdil konflikt s Wiliamom. Naznačil, že je za tým Kate?!

Osudy členov kráľovskej rodiny stále pútajú množstvo pozornosti. Po nedávnom oznámení princa Harryho a jeho manželky Meghan, že sa vzdávajú úloh v kráľovskej rodine, sa opäť do pozornosti dostal aj konflikt s bratom Williamom.

10.01.2020 00:00
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa... Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu.
debata (5)

Ešte minulý rok v jednom z rozhovorov princ Harry potvrdil, že medzi ním a jeho starším bratom vládne určité napätie. "Sme v tomto okamihu určite na rozdielnych cestách,“ povedal vtedy 35-ročný Harry v dokumente stanice ITV.

Novinár Tom Bradby, ktorý sa údajne s mladším princom priatelí a sprevádzal jeho a jeho manželku Meghan na oficiálnej ceste do Afriky, sa nedávno v rozhovore pre reláciu Good Morning Britain vyjadril na margo potýčky dvoch kráľovských bratov.

„Existuje veľa ľudí, ktorí by si želali, vrátane bratov samotných, skrátka, ktorí by si želali, aby si boli znovu bližší. A s trochou šťastia sa to možno aj stane,“ uviedol Bradby. „Ale keď máte rodinu, všetci dobre vieme, aké veci sa stávajú,“ pokračoval novinár. Niektorým divákom nepochybne skrsla v hlave otázka, či naráža na vojvodkyňu Kate a jej švagrinú Meghan. Už dávnejšie sa totiž tvrdilo, že práve vzťah týchto dvoch žien nie je vyrovnaný a je zdrojom konfliktov aj medzi bratmi.

Podotkol tiež, že kráľovská rodina je vlastne veľká rodinná firma a konflikt v nej nikdy nie je jednoduchá, ani príjemná vec. „Pracujete vo veľkej rodinnej firme, každý má svoje prianie, túžby a ambície a ak tie majú byť v rovnováhe, je to naozaj ťažké,“ uzavrel svoj pohľad pre divákov rannej šou známy žurnalista.

Princ William je vraj už dlhší čas v napätom... Foto: SITA/AP, Peter Nicholls
Princ William sa tiež zúčastnil na súťaži neďaleko Isle of Wight. Princ William je vraj už dlhší čas v napätom vzťahu so svojím mladším bratom.

Veľká Británia, no najmä jej médiá momentálne riešia celú kauzu okolo vzdania sa kráľovských povinností a tiež titulov, pre ktoré sa rozhodol Harry so svojou manželkou Meghan. Objavili sa „romantické“ prirovnania k niekdajšiemu britskému panovníkovi Edwardovi VIII., ktorý sa vzdal trónu pre lásku k Wallis Simpsonovej. Niektoré komentáre sú však omnoho kritickejšie. Páru vyčítajú, že si len chce užívať svoje celebritné postavenie a zarábať na popularite, ktorá vyplýva zo statusu v kráľovskej rodine. Akurát bez toho, aby pre rodinu a monarchiu niečo urobil.

Objavili sa tiež informácie, že kráľovná Alžbeta II. je z rozhodnutia šokovaná, zranená a zarmútená. Každopádne, následníkom trónu je v prvom rade princ Charles a po ňom jeho starší syn William a následne jeho tri ratolesti. Britskú monarchiu by teda inštitucionálne rozhodnutie Harryho nemalo nijako ohroziť.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princ Harry #rodina #rozhovor #konflikt #novinár

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...