Akon postaví vlastnú Wakandu! Od Senegalu dostal pôdu, plány sú veľké

Senegal povolil americkému spevákovi sa senegalskými koreňmi Akonovi, aby v krajine vybudoval vlastné mesto.

19.01.2020 00:00
David Guetta (vľavo) a spevák Akon Foto: ,
Dídžej David Guetta (vľavo) a spevák Akon.
debata

Plány na futuristické Akon City spevák predstavil v roku 2018, následne ich oznámil na Twitteri. Senegalská vláda mu pre realitnú investíciu darovala vyše 800 hektárov pôdy, informoval server BBC.

Spevák, ktorý sa podľa svojich webových stránok narodil v Senegale a do Spojených štátov sa presťahoval v siedmich rokoch, skôr vysvetlil, že mesto vybuduje v niekoľkých fázach v priebehu desiatich rokov. Presná poloha mesta nie je známa, malo by sa ale nachádzať v blízkosti medzinárodného letiska, napísal magazín Billboard.

Umelec tiež sľúbil, že mesto bude „naozajstná Wakanda“, s odkazom na vyspelú fiktívnu krajinu zo sveta komiksových superhrdinov spoločnosti Marvel, ktorá ju umiestnila do subsaharskej Afriky. Akon City má získavať energiu len z obnoviteľných zdrojov a úplne fungovať na vlastnej kryptomene zvanej AKoin. Pri jej predstavení pred dvoma rokmi spevák uviedol, že kryptomena by sa mohla stať „záchrancom Afriky“.

Akon, ktorý bol v prvom desaťročí 21. storočia niekoľkokrát nominovaný na cenu Grammy, sa podľa serveru CNN v súčasnosti venuje skôr podnikateľskej činnosti. S iniciatívou Akon Lighting Africa napríklad poskytuje solárnu energiu africkým krajinám.

debata chyba
Viac na túto tému: #mesto #Senegal #Akon #Wakanda

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...