Costner oslavuje 65! Ženy milovali jeho, on ich! Dnes je verný mladej manželke

Američana Kevina Costnera, ktorý sa narodil 18. januára 1955, najviac preslávil film Tanec s vlkmi.

18.01.2020 02:00
USA-ENTERTAINMENT/ Foto: ,
Kevin Costner, jeho manželka Christine Baumgartner (vľavo) a dcéra Lily Costner počas premiéry filmu "Black or White" v Los Angeles.
debata

Celkom 12 nominácií premenil na sedem Oscarov a získal aj štyri Zlaté glóbusy. Film uchvátil svojou pravdivosťou a popisom stretu dvoch tak veľmi odlišných kultúr a z Costnera urobil hviezdu.

Kevin Michael Costner sa narodil Lynwood v Kalifornii, začínal ako komparzista. Po klasickom westerne Silverado a úlohe pištoľníka Jakea dostal ponuku hrať v retro filme Briana De Palmu Nepodplatiteľní (1987). Nasledovali dve dielka o baseballe Durhamskí býci a Ihrisko snov, vďaka ktorým dostal nálepku hollywoodskeho krásavca.

Začiatkom deväťdesiatych rokov Costner žal slávu ako Robin Hood (1991), náročnejšiu rolu zahral vo Stoneovej dráme JFK, prinútil pop-divu Whitney Houston na účasť v Osobnom strážcovi (1992) a hral v kovbojkee Wyatt Earp (1994). „Western môže v najlepších momentoch dosiahnuť shakespearovskej intenzity. Odjakživa som si predstavoval, aké by to bolo, keby som žil na Divokom západe.“ uviedol Costner. V neskorších rokoch si zahral vo filmoch Zelený svet, Odkaz vo fľaši, Hra snov, Trinásť dní alebo Na krídlach vážky. Jeho zatiaľ posledným filmom je dráma Diaľničná hliadka.

Kevin Costner a jeho manželka  Christine... Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
Kevin Costner Kevin Costner a jeho manželka Christine Baumgartner pózujú počas premiéry televíznej série "Yellowstone" v Los Angeles.

Čo sa týka veľkých hereckých výziev, držiteľ Oscara pred časom skonštatoval: "Už nemusím nikomu nič dokazovať ani nikoho očariť. To už mám za sebou. Dnes už chcem robiť len také filmy, ktoré sú pre mňa dôležité. Také, ktorým môžem dať svoju pečať.“

Herec  Kevin Costner na premiére filmu... Foto: Reuters, SERGIO PEREZ
Kevin Costner Herec Kevin Costner na premiére filmu "The Highwaymen" v Madride.

Veľkou láskou Kevina Costnera je hudba. Už od detstva sa učil hrať na klavíri a ako dieťa spieval v chrámovom zbore. Prvú hudobnú skupinu založil v 80. rokoch s kamarátom Johnom Coinmanem a basgitaristom Blairom Forwardem pod názvom Roving Boy. Po dlhšej prestávke sa trojica opäť zišla, aby vznikla formácia Modern West. Ich hudba si získala fanúšikov zmesou rocku a country.

Costner je podľa médií aj vyhlásený sukničkár. Medzi jeho milenky údajne patrila aj manželka bývalého francúzskeho prezidenta Carla Bruni-Sarkozy. Jeho prvé manželstvo s bývalou spolužiačkou Cindy skončilo v roku 1994 rozvodom. Pár má spolu tri deti a Costner je tiež otcom nemanželského syna Liama, ktorého má z krátkeho vzťahu s dedičkou tímu amerického futbalu Pittsburgh Steelers Bridget Rooneyovou. V septembri 2004 sa oženil s modelkou a stylistkou Christine Baumgärtnerovou, ktorá je od neho mladšia o 20 rokov. S ňou má ďalšie tri deti, najmladšia dcéra Grace Every sa narodila v júni 2010.

1992: Speváčka Whitney Houston na zábere z...
1994: Kevin Costner s prvou manželkou Cindy.
+101999: Premiéra filmu Odkaz vo fľaši

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Kevin Costner #Tanec s vlkmi

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...