Ex-finalistka českej Miss dostala 2 roky basy

Do väzenia s ostrahou poslal na dva roky súd v Moste tridsaťdvaročnú ex-finalistku českej súťaže Miss z roku 1993 Mirjanu Patočkovú. Dal tak za pravdu štátnemu zástupcovi, ktorý ženu obžaloval z pokusu o ublíženie na zdraví a vydieranie.

23.02.2006 16:07
debata

Spolu so svojim priateľom Danielom Šoustkom a jeho známym Ladislavom Selnerom trojica napadla v auguste 2003 ďalšieho Micha­la Šindlera a spôsobila mu vážne zranenia a šok. Muž si musel kladivom vybiť zuby, pichnúť sa nožom do brucha a vlastnými rukami si vykopať hrob. Dôvodom údajne bolo, že prehlásil o Šoustkovi, že predva drogy. Trojica sa mu za toto tvrdenie chcela pomstiť.

Patočková, ktorú súd už pred časom kvôli narodeniu dieťaťa vylúčil do samostatného súdneho procesu, sa na mieste odvolala. Jej priateľ bol odsúdený minulý rok v apríli, dostal štyri roky. Ladislavovi Selnerovi vymerali o dva roky menej.

Na súdnom pojednávaní vypovedal aj Šindler – obeť krutého zaobchádzania. Na mučenie si však nespomínal. Predseda senátu Benno Eichler teda prečítal jeho policajnú výpoveď spred necelých troch rokov, v ktorej Šindler obvinil Patočkovú z účasti na jeho mučení.

Obžalovaná odmietla vypovedať. Na polícii však pred časom priznala, že sa so Šindlerom v deň, keď malo dojsť k trestnému činu, stretla. Ona sama sa vraj žiadneho mučenia nedopustila. Jej priateľ s kamarátom naložili Šindlera do kufra auta a odviezli ho preč. Patočková s nimi vraj nešla, ale zostala ležať na brehu vodnej nádrže Matylda, kde sa opaľovala.

debata chyba

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...