Meghanine slová sa potvrdili! Médiá ju mali v zuboch, držali stranu Kate. Tu je dôkaz

O manželke britského princa Harryho, Meghan, vychádzalo v nedávnej minulosti dvakrát viac negatívnych článkov než pozitívnych.

20.01.2020 00:00
meghan kate Foto: ,
Meghan kontra Kate! Britské médiá mali jasno.
debata

Vyplýva to z analýzy, ktorú zverejnil britský denník The Guardian. Zaoberal sa článkami, ktoré vyšli medzi májom 2018, kedy sa konala svadba kráľovského páru a tohtoročným januárom.

Analýza podľa všetkého potvrdzuje jeden z argumentov Meghan, ktorá sa sťažovala na prístup médií a najmä dvojaký meter britského bulváru. The Guardian na základe 843 článkov v 14 tlačených denníkoch zistil, že 43 percent z nich bolo negatívnych, 20 percent ich bolo pozitívnych a zostávajúce články mali neutrálne vyznenie.

Harry a Meghan sa na bulvár sťažujú v podstate od samého začiatku ich vzťahu. Už v novembri 2016 vydal 35-ročný princ vyhlásenie kritizujúce „rasistické narážky“ niektorých komentárov, ako aj „otvorený sexizmus a rasizmus“ na sociálnych sieťach. Vlani potom kráľovský pár médiá obvinil z „neutíchajúcej propagandy“ a šikanovania.

Meghan sa rovnako sťažovala, že opakovane čelila kritike za rovnaké správanie, o akom sa pri manželke princa Williama, Kate, písalo pozitívne či neutrálne. A články, ktoré zanalyzoval The Guardian naznačujú, že mala pravdu. Pokiaľ ide totiž o články z rovnakej doby, ktoré hovoria o Kate, 45 percent ich je pozitívnych, 47 percent neutrálnych a len osem percent negatívnych.

debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #vojvodkyňa Meghan

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...