To nemyslí vážne?! Som smutný, že to takto dopadlo, sťažuje sa princ Harry

Britský princ Harry povedal, že je smutný z toho, že sa musel vzdať svojich kráľovských povinností.

20.01.2020 08:30
Princ Harry a jeho švagriná Catherine,... Foto: ,
Princ Harry na archívnom zábere.
debata (13)

Chcel vraj so svojou ženou Meghan ďalej slúžiť kráľovnej, britskému spoločenstva a vojenským združeniam, bez toho aby to bolo financované z verejných prostriedkov. Ukázalo sa však, že to nebolo možné, uviedol 35-ročný Harry.

V prejave pred zástupcami svojej charitatívnej organizácie na podporu lesothských detí Sentebale Harry podľa agentúry Reuters povedal, že konečný výsledok nie je tým, čo zamýšľal.

Buckinghamský palác v sobotu oznámil, že princ Harry a jeho manželka Meghan už nebudú disponovať titulom kráľovská výsosť, nebudú plniť pracovné povinnosti plynúce z príslušnosti ku kráľovskej rodine a nebudú platení z verejných prostriedkov.

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, čo sú tituly, ktoré dvojici zostávajú, sa na tom dohodli s kráľovnou Alžbetou II. Harry a Meghan predtým oznámili, že chcú svoje povinnosti obmedziť, finančne sa osamostatniť a žiť striedavo v Británii a Severnej Amerike.

„Dúfali sme, že budeme naďalej slúžiť kráľovnej, spoločenstvu a mojím armádnym spolkom bez verejného financovania. Bohužiaľ, to nebolo možné,“ povedal princ, ktorý zostáva šiestym v poradí následníctva na britský trón.

„Prijal som to s vedomím, že to nič nemení na tom, kto som alebo ako som oddaný. Ale dúfam, že ľahšie pochopíte, k čomu sme dospeli, že si nechám odstup od všetkého, čo som poznal, aby som urobil krok smerom k tomu, čo bude, dúfam, pokojnejší život,“ vyhlásil Harry.

„Spojené kráľovstvo je môj domov a miesto, ktoré milujem. To sa nikdy nezmení,“ povedal ďalej princ Harry a dodal: „Som veľmi smutný z toho, že to takto dopadlo.“

13 debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovská rodina #smútok #princ Harry #povinnosti #kráľovná Alžbeta II.

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...