Snehová kráľovná Švidraňová: Konečne si môžem ako herečka uletieť

Muzikál Snehová kráľovná Tajomstvo zrkadla čakajú posledné tri predstavenia.

24.01.2020 10:00
Barbora Švidraňová Foto:
Barbora Švidraňová.
debata

Snehovú kráľovnú stvárňuje Barbora Švidraňová, ktorá hrá v muzikáli až štyri role! Barbora prezradila, že ešte nikdy v živote nemala väčšiu a tak mnohotvárnu hlavnú rolu. Na javisku ďalej hviezdia Romana Dang Van, Darius Koči, Majo Labuda či Lucia Vráblicová.

Barbora Švidraňová v muzikáli  Snehová kráľovná... Foto: Stanislava Topoľská
Barbora Švidraňová Barbora Švidraňová v muzikáli Snehová kráľovná Tajomstvo zrkadla.

„Je to vôbec prvé veľké predstavenie od pôrodu, ktoré som naskúšala. Dlho som zvažovala, či to zoberiem, a ako budem zvládať skúšobný proces spolu s materstvom a inými povinnosťami. Ale neľutujem to, bolo to krásne obdobie. Predstavenie sa mi hrá veľmi dobre, aj keď nemám v ňom čas ani si poriadne vydýchnuť. Pôvodná originálna hudba je naozaj krásna a veľmi dobre sa mi to spieva. Do toho tanečné scény sú naozaj veľkolepé, takisto ako celá scéna a kostýmy. Vždy som túžila po tom, aby som hrala nejakú "rozprávkovú bytosť“, pretože tam sa fantázii medze nekladú a herec si môže dovoliť uletieť a hrať inak ako obyčajne. To ma veľmi baví,“ prezradila herečka a speváčka Barbora Švidraňová.

Barbora Švidraňová zvládla až štyri úlohy, aj keď priznala, že je to náročné. „Scény sa striedajú v krátkom čase hneď za sebou, musím sa stihnúť nielen prezliecť, ale aj zmeniť charakter postavy, tempo, rytmus reči a hlas. Snehová kráľovná ako zima je chladná, prísna, zákerná, pohľadom aj slovom bodá ako cencúľ, mal by z nej ísť "mráz po chrbte“. Naopak princezná Jari je štebotavá, jemne afektovaná a infantilná, má vysoký hlas a ladné barokové pohyby. Zbojníčka Leta je drzá, divoká, až chlapčenská, doslova je šľahajú ohne z očí, je temperamentná a vášnivá. A napokon Vedma Jesene je rozvážna, múdra, božsky pokojná, vševediaca žena, ktorá každému rozdáva dobré rady. Takže, naozaj je čo hrať v tomto predstavení a musím si dávať pozor, aby som dodržala každý charakter a nemýlilo sa mi to navzájom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Snehová kráľovná #Barbora Švidraňová

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...