Sciorra o Weinsteinovi: Znásilnil ma a odbil posmeškami o katolíckych dievčatách

V procese s hollywoodskym filmovým producentom Harveym Weinsteinom vo štvrtok prehovorila prvá svedkyňa, ktorou bola herečka Annabella Sciorra.

24.01.2020 08:24
Herečka Annabella Sciorra bola predvolaná ako... Foto: ,
Herečka Annabella Sciorra bola predvolaná ako svedkyňa na súdny proces s Harveym Weinsteinom.
debata (9)

Známy filmový magnát ju údajne znásilnil začiatkom 90. rokov, trýznivý zážitok ale Sciorra verejne oznámila až v roku 2017. Weinstein je obvinený zo sexuálneho napadnutia dvoch žien, hrozí mu až doživotie.

Prípad Sciorraovej nie je predmetom žaloby, pretože je premlčaný. Ako svedkyňa obhajoby bola predvolaná, aby podala dôkaz producentovho brutálneho správania v rámci obvinenia z násilného sexuálneho útoku. Práve za tento zločin by mohol Weinstein dostať až doživotie, ak bude usvedčený.

„Bila som ho, kopala do neho, chcela som ho zo seba dostať,“ vypovedala podľa agentúry AP herečka zlomeným hlasom. „Bola som taká znechutená, že sa moje telo začalo podivne triasť. Ani som nevedela, čo sa deje,“ uviedla. S Weinsteinom sa stretla o mesiac neskôr, aby mu jeho útok pripomenula. „Toto hovoria všetky slušne vychované katolícke dievčatá,“ odbil ju vraj filmár. „Zostane to medzi nami,“ dodal podľa svedectva Sciorraovej.

zväčšiť Producent Harvey Weinstein (v strede) prichádza... Foto: SITA/AP, Richard Drew
Producent Harvey Weinstein (v strede) prichádza na súdny proces v New Yorku vo štvrtok 23. januára 2020. Producent Harvey Weinstein (v strede) prichádza na súdny proces v New Yorku vo štvrtok 23. januára 2020.

Dvanásťčlenná porota sa zaoberá dvoma údajnými útokmi dnes 76-ročného filmového magnáta z rokov 2006 a 2013. Jednu ženu, vtedajšiu produkčnú Mimi Haleyiovú, podľa žaloby prinútil k orálnemu sexu, druhú, ktorej meno zostalo utajené, mal znásilniť. Od roku 2017 prehovorilo o Weinsteinových sexuálnych útokoch ďalších viac ako osemdesiat žien.

Obhajoba má byť podľa newyorských médií dôrazná. Advokáti majú v úmysle predložiť „desiatky láskyplných e-mailov,“ ktoré vraj Weinstein dostával a ktoré majú dokázať, že jeho kontakty so ženami nesprevádzali žiadne násilie.

Podľa obhajcu Damona Cheronise sa niektoré ženy „chvastali, že majú s Weinsteinom pomer“. Proces by mal trvať najmenej mesiac, výrok poroty musí byť jednomyseľný. Ak sa porotcovia nezhodnú, zákon umožňuje prokuratúre vyvolať nový súdny proces.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #znásilnenie #Harvey Weinstein #Annabella Sciorra

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...