Švidraňová má skladbu pre dobré feministky! Za krstnú mamu Fialovú

Slovenská speváčka a herečka Barbora Švidraňová pokrstila v stredu večer v jednom z bratislavských podnikov videoklip k emotívnej skladbe Kráľovná.

30.01.2020 14:16
Herečka Zuzana Fialová sa stala krstnou mamou... Foto:
Herečka Zuzana Fialová sa stala krstnou mamou nového klipu.
debata

Prvá pieseň, ktorú si známa interpretka napísala celkom sama, hovorí o tom, že každá žena je výnimočná, mnohé si však túto skutočnosť podľa nej vôbec neuvedomujú.

„Rozhodujúci pri písaní tejto skladby bol pre mňa moment, že dokážeme v sebe nosiť život. Keď som zistila, ako veľmi sa môj život zmenil, keď som život dala, tak mi skrslo v hlave, že sme proste kráľovné… Touto pesničkou by som preto chcela posmeliť všetky krásne, talentované, schopné ženy, tie dobré feministky, nie tie, ktoré hejtujú mužov, lebo mužov treba milovať… Feminizmus je o tom nájsť v sebe tú nehu, krehkosť, ale zároveň silu, tvorivosť, odhodlanie a všetko to, čo ženy podľa mňa v sebe majú… A treba, aby sa starali o svoju dušu a vedeli, čoho sú hodné,“ poznamenala počas večera Švidraňová.

Diváci sa na krste videoklipu od Barbory...
Speváčka a herečka Barbora Švidraňová a...
+3Speváčka a herečka Barbora Švidraňová (tretia...

Čerstvú novinku uviedla do života herečka Zuzana Fialová. „Ja Barboru milujem a naozaj ju milujem, pretože ona si robí, čo chce. Samozrejme, že často robí to, čo môže, ale väčšinou to je to, čo chce a viem, že toto strašne chcela… Už keď prišla do divadla ako fantastická dramatická herečka, chcela spievať a chcela mať kapelu a ja jej to strašne závidím, že ju má… Tiež by som raz v živote chcela mať kapelu a robiť tak perfektnú hudbu! Má zlato v hrdle a robí pop, ktorý má džezové feelingy, a to sa mi strašne páči a dúfam, že sa to bude páčiť všetkým na Slovensku. Takže nech sa darí klipu, nech sa darí Barbore a nech sa darí jej hudbe,“ popriala známej červenovláske a glitrami symbolicky posypala korunu, ktorá sa objavuje aj v spomínanom videoklipe.

zväčšiť Diváci sa na krste videoklipu od Barbory... Foto: Tomáš Pospíchal
Barbora Švidraňová Diváci sa na krste videoklipu od Barbory Švidraňovej dočkali aj jej vystúpenia.

Okrem singla, ktorý zaznel počas večera v sprievode kapely aj naživo, zaspievala Švidraňová ďalšie tri pesničky z pripravovaného albumu. Na pódiu sa po jej boku predstavili jej brat, gitarista a hlavný aranžér jej skladieb Šimon Švidraň, bubeník Robo Rist a gitarista Andrej Hruška a jedinečnú ženskú atmosféru počas večera dotvorilo vystúpenie tanečníc Bratislava Burlesque, ktoré účinkujú aj v novom klipe. „Sú to úžasné ženy, môžem, myslím si, už tvrdiť, že aj priateľky, ktoré ma veľa naučili o sebavedomí a sebahodnote a o tom, čo by si žena mala o sebe myslieť, pretože každá je krásna,“ podotkla Švidraňová.

„Myslím, že nás Baška oslovila hlavne preto, že vidíme svet žien podobnými očami. Je krásne, že jej nechýba odvaha ukázať ženy v rôznych rovinách, aj preto sme pri tomto projekte nemohli chýbať. Burlesque je primárne o rôznorodosti a unikátnosti každej z nás. V každej z nás je predsa kráľovná,“ nadviazala na speváčkine slová zakladateľka zoskupenia Šárka Nohelová známa aj ako Lotta Love.

debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #krst #Zuzana Fialová #Barbora Švidraňová

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....