Krotenie divokého zvieraťa, tak opísala režisérka nakrúcanie s Vašutom

Román pre pokročilých je názov novej českej komédie od spisovateľky a novinárky Zity Marinovovej.

07.02.2020 11:00
Marek Vašut Foto:
Marek Vašut v komédii Román pre pokročilých.
debata

Filmová novinka, ktorú režírovala a podpísala sa aj pod scenár, ukáže divákom, „aký je život rozvedených mužov, oddelených naštvanou exmanželkou od stola, postele a účtov“. V hlavnej úlohe sa predstaví Marek Vašut, ďalej hrajú Miroslav Etzler, Jitka Čvančarová, Vanda Hybnerová a iní.

Hlavný hrdina, noblesný šarmantný sveták Rudolf (Marek Vašut) sa po rozvode, zapríčinenom jeho nerozvážnou milostnou avantúrou, musí presťahovať z prepychu veľkomesta do provinčného hotela, ktorý vlastní so svojim roztopašným bratom Arnoštom (Miroslav Etzler). Rudolf je z momentálnej situácie „mierne“ rozladený a zmieta sa medzi odhodlaním usadiť sa v pokojnom monogamnom vzťahu a medzi nástrahami, ktoré mu denne pripravuje jeho brat, notorický flamender a sukničkár. Obaja páni sa musia vyrovnať i s protivnou a všetkého schopnou majiteľkou vedľajšieho hotela (Jitka Čvančarová), ktorej tak nejakým omylom vyhlásili vojnu.

„Režírovanie tohto filmu by som nazvala krotením divokého zvieraťa. Pán Vašut a Etzler sa do svojich postáv vžili natoľko, že na scéne rozohrávali situácie ďaleko za hranicami scenára, pričom sa vo väčšine prípadov inšpirovali vlastnými životnými zážitkami,“ komentovala zrod svojho druhého celovečerného filmu Marinovová. „Keď sa vám zíde takáto partička, tak pri strihaní filmu zistíte, že máte materiál nie na jeden, ale aspoň na tri filmy,“ dodala režisérka a scenáristka, ktorej debut Zozn@mka (2016) v hlavnej úlohe s Jiřím Langmajerom, venovaný fenoménu doby – internetovej zoznamke, mali možnosť vidieť aj diváci v slovenských kinách.

debata chyba
Viac na túto tému: #Román pre pokročilých

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...