Chodník slávy má 60 rokov! Za jeho údržbu platia aj ocenené hviezdy. A nie málo

Hollywoodsky chodník slávy je jedným zo symbolov amerického šoubiznisu, takmer 2 700 bronzových hviezd nesúcich mená hercov, producentov, skladateľov ale aj fiktívnych postáv každý rok v Los Angeles obdivujú desaťtisíce fanúšikov.

10.02.2020 00:00
Spokojná herečka Anne Hathaway pózuje pri... Foto: ,
Spokojná herečka Anne Hathaway pózuje pri vlastnej hviezde na chodníku slávy.
debata

Chodník pozdĺž Hollywood Boulevard a časti naň kolmej Vine Street sa hviezdami začal oficiálne plniť 8. februára 1960, prvé osobnosti zo sveta filmu sa ale dočkali zvečnenia už v predchádzajúcich mesiacoch.

Medzi nimi boli napríklad predstaviteľ Spartaka Kirk Douglas alebo oscarová herečka (a manželka Paula Newmana) Joanne Woodward, známa rolou vo filme Tri tváre Evy. V prvých dvoch rokoch chodník ozdobilo zhruba 1 600 hviezd, druhá vlna potom prišla po roku 1968, kedy začali platiť pravidlá pre výber osobností, vybraných pre túto poctu. Laureáti musia okrem iného doraziť na odhalenie a sami – alebo napríklad producenti ich aktuálneho filmu – prispieť na údržbu chodníku. Teraz je to 40 000 dolárov.

Kristen Bell má svoju hviezdu na Chodníku slávy...
Idina Menzel už má svoju hviezdu na Chodníku...
+21Hudobný producent Tommy Mottola a jeho manželka...

Každý rok pribudne okolo 20 hviezd a prejsť celý Hollywoodsky chodník slávy zaberie najmenej pol hodiny, meria totiž cez dva kilometre. Hviezdy, ktoré je možné získať za činnosť v piatich kategóriách (film, televízia, hudba, rozhlas a divadlo), majú na chodníku napríklad Steven Spielberg, Arnold Schwarzenegger, Charlie Chaplin, Penélope Cruzová a Robert Zemeckis… Ale tiež astronauti z Apolla 11 Neil Armstrong, Buzz Aldrin a Michael Collins alebo Myšiak Mickey a Káčer Donald.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #Chodník slávy

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...