Krásnu Šarköziovú, Loja s tajomnou blondínkou či Malachovskej dcéru! Zlákal ich Prešporský bál

Historická budova bratislavskej Reduty bola v sobotu večer miestom 19. ročníka Prešporského bálu.

10.02.2020 10:15
debata (1)

Hostia sa zabávali na troch scénach, v hlavnej koncertnej sále, divadelnej sále a chillout scéne. Súčasťou bálu bolo už tradične aj sedemnáste udeľovanie Ceny Júliusa Satinského Bratislavská čučoriedka.

Silvia Šarköziová na Prešporskom bále. Foto: Prešporský bál
Silvia Šarköziová Silvia Šarköziová na Prešporskom bále.

Na bálových hostí čakal bohatý program, k dobrej zábave prispeli domáci aj zahraniční hudobní hostia. Otvorenie patrilo Bratislavskému chlapčenskému zboru s dirigentkou Magdalénou Rovňákovou a úvodný valčík v podaní frekventantov kurzov tanečnej školy Jagermajster. V hlavnej sále sa striedali Metropolitný orchester Bratislava a Orchester Pavla Zajáčka, v divadelnej sále skupiny Funny Fellows, Modus Memory a Funkiez. V chillout zóne bálových hostí zabávali Cigánski Diabli, Silent Trio a DJ Flebo. Po polnoci sa predstavila americká speváčka Nicole McCloud a česká formácia David Koller & Band.

Vladimír Kobielsky s manželkou Alenou na... Foto: Prešporský bál
Vladimír Kobielsky Vladimír Kobielsky s manželkou Alenou na Prešporskom bále.

Bál svojou účasťou poctilo množstvo známych tvárí, ktoré postupne prichádzali do bratislavskej Reduty. Herec Juraj Loj neprišiel v spoločnosti partnerky, herečky Zuzany Kanócz, ale spoločnosť mu robila pekná blondínka. Loj si tak večer užil po boku svojej sesternice.

Herec Juraj Loj so sesternicou na Prešporskom... Foto: Prešporský bál
Juraj Loj Herec Juraj Loj so sesternicou na Prešporskom bále.

Medzi pozvanými sa objavila nielen moderátorka Iveta Malachovská, ale aj jej dcéra Kristína. Jediná dcéra moderátorky a jej manžela, operného speváka Martina Malachovského, sa v roku 2019 vydala a prijala meno manžela – Kocian. Práve s ním sa pekná Kristína v sobotu večer na plese zabávala. Na parkete sa zvŕtala aj Malachovskej kolegyňa z RTVS, moderátorka Karin Majtánová.

Karin Majtánová na Prešporskom bále. Foto: Prešporský bál
Karin Majtánová Karin Majtánová na Prešporskom bále.

Nechýbala ani hviezda seriálu Oteckovia, herec Vladimír Kobielsky, ktorého sprevádzala manželka, kostýmová výtvarníčka Alena či hudobný dramaturg Juraj Čurný s manželkou.

Herec Juraj Loj so sesternicou na Prešporskom...
Moderátorka Karin Majtánová s partnerom Petrom.
+18Kristína Kocian  a Adam Kocian na Prešporskom...

Záštitu nad podujatím prevzal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba, ktorý prišiel spolu s partnerkou, Luciou Pitekovou. "Je pre mňa veľkou cťou prebrať záštitu nad dnešným podujatím. V bohatej plesovej sezóne má Prešporský bál svoje výsadné miesto, pretože nadväzuje na viac ako storočnú plesovú tradíciu v našom meste. Klobúk dolu pred organizátormi, ktorí na parket vrátili noblesu, tradičné tance, aj trošku tajomna pri polnočnom tancovaní v maskách a znovu oživili tradíciu uvedenia mladých dám a pánov do spoločnosti.“ Večerom sprevádzala moderátorská dvojica Janette Štefánková a Ľubomír Bajaník.

Kristína Kocian (dcéra Ivety Malachovskej)  a... Foto: Prešporský bál
Kristína Kocian, Adam Kocian Kristína Kocian (dcéra Ivety Malachovskej) a Adam Kocian na Prešporskom bále.

Držiteľom ceny Júliusa Satinského Bratislavská čučoriedka sa podľa rozhodnutia Čestnej rady v 17. ročníku v kategórii Osobnosť stal koncertný sólista, profesor hry na flaute Miloš Jurkovič za výnimočné interpretačné, pedagogické a organizačné pôsobenie v oblasti klasickej hudby. V kategórii Idea Počin patrí ocenenie Magdaléne Rovňákovej, zakladateľke a umeleckej vedúcej Bratislavského chlapčenského zboru. Založila ho v roku 1982, na scéne je už 38 rokov.

Večerom sprevádzala moderátorská dvojica... Foto: Prešporský bál
Janette Štefánková Večerom sprevádzala moderátorská dvojica Janette Štefánková a Ľubomír Bajaník.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Loj #Silvia Šarköziová #Prešporský bál

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...