Drobná porovnala hudbu v Česku so Slovenskom: V čom sú na tom lepšie?

Speváčka Emma Drobná si myslí, že s domácou hudobnou scénou to ide lepším smerom. Ako vníma rozdiely medzi domácou hudobnou produkciou a tvorbou v susednom Česku?

15.02.2020 00:00
debata
Speváčka Emma Drobná v kreácii od Fera Mikloška. Foto: Pavel Dvořák
Speváčka Emma Drobná v kreácii od Fera Mikloška. Speváčka Emma Drobná v kreácii od Fera Mikloška.

„Slováci sú v popovej hudbe trošku modernejší. Česi stále viac inklinujú k tomu, aby počúvali niečo overené, niekoho, kto je na scéne už roky. Ale zase mladí interpreti, alternatívna scéna dostáva väčší priestor práve v Česku. A je tiež pravda, že českí poslucháči chodia viac na koncerty,“ vyhlásila pre Pravdu Drobná, ktorá sa počas uplynulého víkendu zúčastnila na Česko-Slovenskom plese.

Speváčka Celeste Buckingham v kreácii od Emy...
Modelka Karolína Mališová v šatách Poner.
+59Moderátorka Gabriela Lašková v spoločnosti...

Víťazka talentovej šou Superstar spieva predovšetkým v angličtine, na rodnú slovenčinu jej zatiaľ stačí vždy jedna skladba. „Na poslednom albume bola jedna slovenská skladba a na pripravovanej nahrávke by som chcela, aby bola minimálne jedna slovenská pesnička,“ uviedla s úsmevom. „Jasné, mohlo by ich byť aj trošku viac, ale stále na tom ešte pracujeme. Malo by to byť prirodzené, nie silené,“ komentovala Drobná.

Keďže plesový večer bol okrem iného aj poctou Karlovi Duchoňovi, opýtali sme sa, koho za hudobný idol považuje práve Drobná. Ako interpretka narodená v roku 1994, sa pozerá skôr smerom k súčasným tvorcom, ktorí však už roky na scéne pôsobia.

Speváčka Emma Drobná, ktorej kariéra tiež... Foto: TV Markíza
Speváčka Emma Drobná. Speváčka Emma Drobná, ktorej kariéra tiež odštartovala víťazstvom v Superstar.

„Odmalička som mala veľmi rada Janu Kirschnerovú, aj ľudsky aj spevácky mám rada Katku Knechtovú a tiež ju registrujem odmalička. Potom nastala doba, keď som tu veľmi nežila, takže som nesledovala veľmi slovenskú tvorbu, no myslím si, že je veľa dobrej, kvalitnej a modernej hudby. U nás aj v Čechách,“ doplnila Drobná, ktorá sa pred časom objavila aj na párty k štartu novej Superstar.

Ďalší ročník relácie sa objaví na obrazovkách TV Markíza už v nedeľu večer. Podľa Drobnej sa uvidí, čo môže priniesť. „Na to, že sme vcelku malé krajiny, môže sa zdať, že tých speváckych talentových projektov je trošku veľa. Ale ak to má stáť za to, nech teda stojí. Uvidíme,“ uzavrela.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Slovensko #hudba #šou #Superstar #talent #Emma Drobná

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...