Vojvodkyňa Kate priznala v rozhovore: Všetky deti som rodila hypnopôrodom

Britská vojvodkyňa Kate je už trojnásobná mama, no o svojich rodičovských povinnostiach nehovorí príliš často. Tentoraz však spravila výnimku a prezradila niekoľko doposiaľ utajených detailov.

16.02.2020 10:45
vojvodkyňu Kate, z Cambridge (vľavo) a britskú... Foto:
Nedatovaný záber Kensingtonského paláca, ktorý zachytáva vojvodkyňu Kate, z Cambridge (vľavo) a britskú moderátorku a autorku Giovanna Fletcherovú počas nahrávania podcastu Happy Mum, Happy Baby.
debata (2)

Tridsaťosemročná Catherine bola hosťom v podcaste Happy Mum, Happy Baby, ktorým sprevádza spisovateľka Giovanna Fletcher. V rozhovore s moderátorkou a knižnou autorkou členka kráľovskej rodiny potvrdila napríklad to, o čom doteraz písal najmä bulvár. Počas všetkých troch tehotenstiev bojovala s veľkými nevoľnosťami.

V rozhovore potvrdila, že trpela Hyperemesis gravidarum, čo je ochorenie spôsobujúce nevoľnosť a vracanie. Pri najťažších stavoch je v ohrození matka aj dieťa a často musí stráviť tehotenstvo v pokoji a na lôžku. Ak takéto ochorenie vznikne pri prvom tehotenstve, je až 80-percentná pravdepodobnosť, že sa objaví aj pri ďalších, čo bol aj prípad vojvodkyne.

„Najmä ráno mi bývalo naozaj ťažko, takže nepatrím medzi tie najšťastnejšie tehotné ženy,“ komentovala vojvodkyňa, ktorá následne prezradila, že tieto stavy ju viedli vyskúšať pôrod v hypnóze. Samotný proces, samozrejme, nie je o matke, ktorá rodí v tranze či spánku. Ide o techniku, ktorá zahŕňa relaxáciu a samohypnózu, ktoré pomáhajú mamičke uvoľniť sa a relaxovať pred samotným pôrodom a počas tohto procesu.

„Videla som na vlastné oči silu toho, čo dokáže meditácia a dýchanie zhlboka a všetky tie ďalšie veci, ktoré vás naučia počas príprav hypnopôrodu. Bolo mi skutočne zle a uvedomila som si, že toto je spôsob, akým môžem prevziať nad tým kontrolu,“ uviedla vojvodkyňa Kate.

Keď si osvojila techniky a absolvovala prvý pôrod, prekvapilo ju, aké mocné dokôžu byť tieto techniky. „Keďže počas tehotenstva mi bývalo naozaj veľmi zle, vlastne som si celkom užila samotný moment pôrodu. Pretože to je udalosť, pri ktorej sa všetky tie bolesti, nevoľnosti skončia. Ale viem, že mnoho žien zažíva v období tehotenstva ťažké chvíle a že to nie je pre každého,“ dodala vojvodkyňa Kate, ktorá doposiaľ absolvovala pôrody v roku 2013 (princ George), v roku 2015 (princezná Charlotte) a v roku 2018 (princ Louis).

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vojvodkyňa Kate #pôrod #tehotenstvo #hypnopôrod

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...