Ďalšia rana pre súdržnosť kráľovskej rodiny! Prichádza rozvod po 27 rokoch

Synovec britskej kráľovnej Alžbety II. David Armstrong-Jones sa po 27 rokoch manželstva rozvádza so svojou ženou Serenou. V pondelok večer to oznámil jeho hovorca, píše agentúra DPA.

19.02.2020 11:00
debata
David Armstrong-Jones, gróf zo Snowdonu a jeho... Foto: Nick Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia
David Armstrong-Jones, gróf zo Snowdonu a jeho manželka Serena Armstrong-Jones David Armstrong-Jones, gróf zo Snowdonu a jeho manželka Serena Armstrong-Jones na archívnom zábere. Dvojica sa rozvádza po 27 rokoch manželstva.

Päťdesiatosemročný gróf zo Snowdonu je synom kráľovninej sestry, princeznej Margaréty, ktorá zomrela v roku 2002 a fotografa lorda Snowdona zosnulého v roku 2017. David Armstrong-Jones je v poradí 21. nástupcom na trón. Pod svojím profesionálnym menom David Linley vedie firmu zameranú na predaj nábytku a interiérový dizajn.

„Gróf a grófka zo Snowdonu sa priateľsky dohodli, že ich manželstvo dospelo ku koncu, a že sa rozvedú,“ povedal podľa agentúry Reuters hovorca s tým, že dvojica žiada médiá, aby rešpektovali ich súkromie, ako aj súkromie ich rodiny.

Len pred týždňom prišlo oznámenie, že po 12 rokoch sa so svojou kanadskou manželkou Autumn (41) rozvádza najstarší a prvý vnuk britskej kráľovnej Alžbety II. Peter Phillips (42). Peter Phillips, najstarší syn princeznej Anne a Marka Phillipsa, bude prvým z ôsmich vnúčat kráľovnej Alžbety II., ktoré sa rozviedlo.

Aj Peter Phillips (v strede) a jeho manželka... Foto: SITA/AP, Alastair Grant
Záber z júna 2019 - Peter Phillips (v strede) a jeho manželka Autumn Phillips na archívnom zábere počas návštevy dostihov v Ascote. Aj Peter Phillips (v strede) a jeho manželka Autumn Phillips sa budú rozvádzať.

Pre britskú kráľovnú boli pritom veľmi náročné aj uplynulé mesiace, poznamenala DPA s tým, že to dokonca pripomenulo „hrozný rok“ 1992, keď sa rozpadli manželstvá jej potomkov a zámok Windsor zachvátil požiar.

V januári totiž Alžbetin vnuk princ Harry s manželkou Meghan oznámili svoje rozhodnutie zriecť sa kráľovských povinností a žiť striedavo v Kanade a Británii. Druhý syn kráľovnej princ Andrew vlani novembri vyhlásil, že sa vzdáva plnenia svojich oficiálnych povinností v dôsledku osobných kontaktov s teraz už zosnulým americkým finančníkom Jeffreym Epsteinom, ktorý bol obvinený zo sexuálneho zneužívania neplnoletých dievčat.

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #rozvod #kráľovná Alžbeta II. #synovec #gróf

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...