Kráľovná zakázala Harrymu a Meghan slovíčko kráľovský! Prídu o milióny?

Poriadny škrt cez rozpočet či len kozmetická úprava? Vojvodkyňa Meghan a jej manžel, princ Harry najnovšie prišli o možnosť používať označenie "kráľovský" pri svojich aktivitách.

19.02.2020 12:26
debata (2)
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu. Oblečená v kreácii Jason Wu. Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu.

Ako píše britský Daily Mail, pár dostal príkaz, aby zo svojej značky „Sussex Royal“ odstránil slovo „Royal“, teda kráľovský. Nariadenie malo prísť priamo od kráľovnej Alžbety II., Harryho starej mamy.

Ako píše britský denník, manželia sa po odchode do Kanady snažili o právne zabezpečenie ich značky Sussex Royal, s ktorou chceli vyvíjať jednotlivé aktivity – či už charitatívne alebo podnikateľské. Rozhodnutie britskej panovníčky teda môže byť pre nich dôvodom na sklamanie. Ako tvrdí zdroj z paláca, podľa Alžbety II. je nevhodné, aby pár používal označenie „kráľovský“ v danom kontexte a situácii.

Princ Harry a jeho manželka Meghan začiatkom roka šokovali a prekvapili svet rozhodnutím vzdať sa časti kráľovských povinností a začať viesť normálnejší život v Kanade. Zaskočená bola údajne aj samotná kráľovná Alžbeta II., ktorá však neváhala a celý proces pomerne urýchlila. Manželom nariadila tiež vrátiť finančnú čiastku viac ako dva milióny libier, ktoré boli použité zo štátnej kasy na prestavbu ich príbytku.

Daily Mail píše, že Harry a Meghan akceptovali všetky nariadenia od kráľovnej a rovnako tak urobia aj so žiadosťou ohľadom slova „Royal“ v ich značke. Každopádne na instagramovom profile manželskej dvojice, ktorý nesie názov Sussex Royal, stále toto slovo figuruje. Rovnako zostala aj adresa webovej stránky (www.sussexroyal.com), na ktorú sa vedia návštevníci prekliknúť. Nie je známe, dokedy majú spravovatelia online aktivít dvojice aplikovať zmeny.

Cez víkend paparazzovia zachytili prvýkrát na spoločných záberoch manželov Harryho a Meghan po prílete z USA, kde strávila zhruba týždeň. Na týchto záberoch vyzerajú spokojne a usmievajú sa. Zdroje z ich okolia tvrdia, že napriek napätiu vo vzťahoch so zvyškom kráľovskej rodiny sa cítia šťastnejší než kedykoľvek predtým.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #rozhodnutie #kráľovná Alžbeta II. #aktivity #vojvodkyňa Meghan

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....