Dátum je jasný! Harry a Meghan oznámili, kedy seknú s kráľovskými povinnosťami

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan sa osamostatnia od kráľovskej rodiny 31. marca.

20.02.2020 08:38
Princ Harry Foto: ,
Princ Harry a vojvodkyňa Meghan na archívnej snímke.
debata

Dvojica to oznámila v stredu. Správu priniesla agentúra AP. Oznámenie prichádza v čase, keď Buckinghamský palác preskúmava používanie značky „Sussex Royal“ dvojicou po ich avizovanom odlúčení sa od kráľovskej rodiny. Sporným je slovo „Royal“, v preklade „kráľovský“.

Podľa americkej stanice CNN proti značke vystúpil poradca kráľovnej Alžbety II. Thomas Woodcock. „Nemyslím si, že je to vhodné. Buď ste v kráľovskej rodine, alebo v nej nie ste. Nemôžete byť oboje,“ vyhlásil Woodcock. CNN uvádza, že pravdepodobným výsledkom bude zamietnutie slova „Royal“ v názve značky registrovanej Harrym a Meghan.

Ako píše britský denník Daily Mail, manželia sa po odchode do Kanady snažili o právne zabezpečenie ich značky Sussex Royal, s ktorou chceli vyvíjať jednotlivé aktivity – či už charitatívne alebo podnikateľské.

Harry a Meghan v januári oznámili, že sa už nebudú zúčastňovať na oficiálnych podujatiach vyplývajúcich z ich postavenia a postupne chcú nadobudnúť finančnú nezávislosť. Pár sa následne aj so synom Archiem presťahoval do Kanady.

V dôsledku svojho rozhodnutia Harry a Meghan už nedisponujú titulom „kráľovská výsosť“ a nie sú platení z verejných prostriedkov. Harrymu, ktorý je šiestym v poradí nástupníctva na britský trón, zostal titul princ a pár si ponechal tituly vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu. Dvojica chce žiť striedavo v Británii a Severnej Amerike. Kráľovskú rodinu rozhodnutie Harryho a Meghan zasiahlo. Kráľovná Alžbeta II. vyhlásila, že by si želala, aby dvojica ostala jej plnohodnotnou súčasťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #vojvodkyňa Meghan

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...