Harry a Meghan prišli o značku SussexRoyal! Slovíčko 'kráľovský' používať nesmú

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan sa vzdali plánov na využívanie značky SussexRoyal. Informovala o tom v piatok ich hovorkyňa.

22.02.2020 08:33
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa... Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu.
debata (1)

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu sa taktiež nebudú pokúšať zaregistrovať názov SussexRoyal ako ochrannú známku. Rozhodli sa tak vzhľadom na britské pravidlá týkajúce sa využívania slova „royal“ (kráľovský). Ani v názve neziskovej organizácie, ktorú plánujú založiť v tomto roku, sa nebude tento výraz vyskytovať.

Harry a Meghan ho využívali na svojom populárnom účte na sociálnej sieti Instagram a na webovej stránke. Taktiež požiadali o desiatky ochranných známok pre rôzne produkty.

„Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu nemajú v úmysle využívať ‚SussexRoyal‘ na nijakom území po jari 2020,“ uviedla hovorkyňa podľa agentúry AFP.

Dvojica v stredu oznámila, že sa osamostatní od kráľovskej rodiny 31. marca.

Ešte v januári obaja šokovali verejnosť správou, že sa už nebudú zúčastňovať na oficiálnych podujatiach vyplývajúcich z ich postavenia a postupne chcú nadobudnúť finančnú nezávislosť.

V dôsledku svojho rozhodnutia Harry a Meghan už nedisponujú titulom „kráľovská výsosť“ a nie sú platení z verejných prostriedkov. Harrymu, ktorý je šiestym v poradí nástupníctva na britský trón, zostal titul princ a pár si ponechal tituly vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu. Dvojica chce žiť striedavo v Británii a Severnej Amerike.

Kráľovskú rodinu rozhodnutie Harryho a Meghan zasiahlo. Kráľovná Alžbeta II. vyhlásila, že by si želala, aby dvojica ostala jej plnohodnotnou súčasťou.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #vojvodkyňa Meghan

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...