Aha, už ako 13-ročná copaňa spovedala Gotta! Z Lucky Vondráčkovej je 40-nička

Kariéru speváčky a herečky Lucie Vondráčkovej môžeme sledovať vyše štvrťstoročie.

10.03.2020 13:00
debata

Lucie Vondráčková 8. marca oslávila okrúhlu štyridsiatku. A hoci posledné mesiace pre ňu neboli prechádzkou ružovou záhradou, známa česká hviezda si svoj optimizmus zachováva na verejnosti stále. A nielen optimizmus – aj iskru tínedžerky. Práve ako tínedžerka sa stala v 90-tych rokoch slávnou.

V roku 1994 začala moderovať hudobný program Marmeláda, vtedy mala Lucka trinásť rokov. Pred mikrofónom ako copatá dievčinka spovedala najslávnejšie tváre českého aj slovenského šoubiznisu – Karla Gotta, Janka Ledeckého či Petra Nagya (pozrite si video). V tomto období natočila aj slávny klip Džíny.

Popri moderovaní už vydávala aj albumy, v roku 1993 napríklad album Marmeláda, v roku 1994 album s názvom Rok 2016 či v roku 1995 album Atlantída. Okrem moderátorky a speváčky sa z nej postupne stávala aj obsadzovaná herečka. Už začiatkom deväťdesiatych rokov sa objavila pred televíznymi kamerami – V roku 1993 si zahrala v seriáli „Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek“, v roku 1997 ju potom Juraj Jakubisko obsadil do filmu Nejasná správa o konci sveta.

Slávu jej priniesla aj extrémne populárna komédia Snowboarďáci režiséra Karla Janáka, ktorá sa k divákom kín dostala v roku 2004. Spolu s Vondráčkovou sa pred kamery postavili aj herci Vojtěch Kotek či Jiří Mádl. Vondráčková si v nej zahrala jednu z hlavných ženských rolí, spolu s kolegyňami Ester Geislerovou či Barborou Seidlovou.

V roku 2019 si zahrala v romantickej komédii Leto s gentlemanom pod režisérskou taktovkou Jiřího Adamca. Scenár k filmu napísal český herec Jaromír Hanzlík, ktorý si vo filme zahral aj hlavnú mužskú rolu. Komédia vznikala v náročnom období v roku 2018, kedy sa Vondráčkovej rozpadlo manželstvo s českým hokejistom Tomášom Plekancom.

Vondráčková a o tri roky mladší Plekanec sa zoznámili v lete 2010 a o rok neskôr sa vzali. Dvojica, ktorá odvtedy žila prevažne v kanadskom Montreale, má spolu dvoch synov, Matyáša a Adama. Zatiaľ, čo Vondráčková je oficiálne single, hokejista Tomáš Plekanec (37) sa už stal otcom dcérky Leontýnky, ktorú mu porodila tenistka Lucie Šafářová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Karel Gott #Lucie Vondráčková #Léto s džentlmenem

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...