Hrozivá spomienka na Weinsteina! Zo slov Beckinsaleovej mrazí aj po rokoch

Rozsudok pre slávneho hollywoodskeho producenta Harveyho Weinsteina - väzenie na 23 rokov - je zadosťučinením pre mnohé ženy, medzi nimi aj hollywoodske hviezdy. Po jeho vyrieknutí sa o jednu spomienku z minulosti podelila aj herečka Kate Beckinsale.

12.03.2020 13:00 , aktualizované: 14:28
debata (11)
Herečka Kate Beckinsale. Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Herečka Kate Beckinsale vyzerala zvodne, ale najmä vyzerala, že nemá na sebe štipku mejkapu. Herečka Kate Beckinsale.

Britská rodáčka, ktorá sa preslávila napríklad sériou Underworld, na svojom Instagrame opísala skúsenosť z roku 2001, keď sa stala obeťou verbálneho útoku a šikany od Weinsteina. Dôvodom bola premiéra filmu Serendipity v októbri tohto roka.

Herci sa údajne nechceli vôbec zúčastniť na filmovej premiére. Organizovala sa totiž necelý mesiac po hrozivom teroristickom útoku a páde dvojičiek v New Yorku. „Všetci sme odmietali, pretože sa to malo konať pár týždňov po útokoch z 11. septembra, v meste bolo stále cítiť dym a prach a prišlo nám to v danom čase ako to najnecitlivejšie rozhodnutie vôbec. Harvey však nástojil a tak sme všetci sadli do lietadla a povedali sme si, že to nejako zvládneme,“ opísala Beckinsale.

Nasledujúci deň po premiére jej vraj producent zavolal a navrhol jej, aby prišla k nemu domov aj s dvojročnou dcérkou. Vraj aby sa tá mohla zahrať s jeho dcérou, ktorá v tom čase tiež mala podobný vek. Hneď po príchode k Weinsteinovi údajne obe dievčatká vzala opatrovateľka a Weinstein sa zavrel s herečkou v jednej miestnosti.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

These photos were taken at the premiere of Serendipity on October 5,2001. We all refused to go because holding a premiere mere weeks after 9/11 with the city still smoking felt like the most insensitive, tone deaf,disrespectful idea possible .But Harvey insisted. We flew into New York and somehow got through it. The next morning Harvey called me and asked if I would like to bring my less than two year old daughter to his house for a playdate with his similar aged daughter I said ok. I turned up and he immediately called for his nanny to take the babies to another room to play. I went to go with them and he said “No, you wait here .” The minute the door closed he started screaming “you stupid fucking CUNT, you CUNT you ruined my premiere .” I had no idea what he was talking about and started to shake.He said,”If I am throwing a red carpet you get in a tight dress, you shake your ass you shake your tits you do not go down it looking like a fucking lesbian you stupid fucking cunt .” The shock made me burst into tears.I tried to say “Harvey,the city is on fire, people are still looking for their relatives none of us even felt the premiere was appropriate much less coming out dressed like it’s a bachelor party .” He said,”I don’t care -it’s my fucking premiere and if I want pussy on the red carpet that’s what I get”.Screaming. Livid. I managed to get myself and my child out of there and yes that was one of many experiences I had that there was no recourse for,and falls under no felony.But I WAS punished for it, and for other instances where I said no to him for years,insidiously and seeming irreversibly. Hearing that he has gone to prison for 23 years is a huge relief to me on behalf of all the women he sexually assaulted or raped, and I hope will be a deterrent to that sort of behavior in this and any other industry. Having said that,the crimes that are not crimes,the inhumane bullying and sick covert abuse for which there is STILL no recourse no matter who you tell(and I did tell),these too need to go.I hope and pray that we as an industry can start to actually outlaw all abuses of power and expose them and eliminate them, for all genders,forever.And Rose,brava ❤

Príspevok, ktorý zdieľa Kate Beckinsale (@katebeckinsale),

„V minúte ako zavrel za sebou dvere spustil na mňa krik: ‚Ty hlúpa sku..ná pi.a, ty pi.a, zruinovala si moju premiéru‘,“ opísala svoju spomienku Kate Beckinsale. Vraj netušila, o čom Weinstein hovorí, pamätá si len, že sa okamžite začala triasť. Dôvodom však bolo to, čo si na seba v deň premiéry obliekla. Išlo o biely nohavicový kostým, ktorý ju zahaľoval od hlavy po päty.

„Povedal mi, že ‚ak organizujem premiéru, chcem ťa tam mať v tesných šatách, natriasať zadkom, natriasať ceckami a nie, aby si tam prišla oblečená ako sku..ná lesbička‘,“ pokračujú slová Beckinsaleovej. Ako ďalej píše, okamžite sa vraj rozplakala. „Snažila som sa mu vysvetliť, že celé mesto je stále v plameňoch, ľudia ešte stále hľadajú svojich príbuzných a nikto z nás nemal pocit, že premiéra je v takom čase vhodná a že by vôbec nebolo vhodné, aby som sa tam obliekla ako keby som šla na rozlúčku so slobodou. Na to mi len povedal, že mu to je úplne jedno. ‚Je to moja sk..ná premiéra a keď chcem mať na červenom koberci peknú pi..u, tak ju tam budem mať‘, povedal mi ešte.“

Štyridsaťšesťročná hviezda doplnila, že za svoju „neposlušnosť“ v nasledujúcich rokoch viackrát zaplatila, tým, že Weinstein jej strpčoval profesionálny život či príležitosti. „Počuť, že pôjde na 23 rokov do väzenia je obrovská úľava s ohľadom na všetky tie ženy, ktoré sexuálne napadol a znásilnil a dúfam, že to bude výstraha pred podobným typom správania v tomto alebo v akomkoľvek inom priemysle. Modlím sa za to, aby sme my ako filmový priemysel dokázali postaviť mimo zákon všetky zneužívania moci, aby sme ich odhalili, eliminovali, pre všetky pohlavia a navždy,“ doplnila ešte herečka na svojom Instagrame.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Instagram #rozsudok #spomienka #Kate Beckinsale #Harvey Weinstein

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...