Majk Spirit: 2020 bude jeden z najplodnejších rokov, aké som kedy mal

Slovenský rapper Majk Spirit zverejnil videoklip ku skladbe Spirit Animal. Známy Bratislavčan pesničku označuje ako tú najreálnejšiu, akú kedy napísal.

16.03.2020 15:00
Raper Majk Spirit. Foto:
Raper Majk Spirit.
debata

„Spirit Animal sú moje myšlienky a emócie nahromadené za posledný rok. Chcel som to všetko vypovedať ešte predtým, ako začnem vydávať novú hudbu,“ povedal rapper. Skladba je podľa jeho slov akýmsi prelomovým bodom medzi albumom Nie som tu náhodou a etapou jeho nových singlov.

O réžiu klipu, ktorý nakrúcali koncom februára v Prahe, sa postaral Adam Pavelka, známy tiež spoluprácami s Darou Rolins či Rytmusom.

Po hudobnej stránke singel zastrešil Spiritov dvorný producent DJ Grimaso, ktorý k textu zvolil minimalistický podklad s klavírnymi prvkami. „Hudbu sme robili spoločne v našom novom štúdiu. Dostal som základné indície, ako by mala vyzerať, akú by mala mať atmosféru a vznikala priamo pred Majkom, úplne freestylovo. Bol to čisto kreatívny proces – Majk písal text a ja som išiel od bicích až po melódiu. Málokedy tvoríme takto spolu. Často mám hudby vyrobené a už len vyberáme. Toto bol v podstate experiment a funguje to,“ priblížil proces vzniku skladby producent.

„Tento sound a celý tento štýl je pre mňa akoby taký návrat späť k Majkovým koreňom, k mixtapu Mladý rebel alebo ešte do čias pred ním, ku skladbám ako Byť či nebyť. Je to vyslovene taký ten undergroundový sound. Nie je tam cítiť mainstream, je to viac-menej čisto hip-hopová záležitosť,“ dodal.

Majk Spirit podľa vlastných slov aktuálne prežíva jedno z najspokojnejších období, a to nielen v pracovnom, ale aj v súkromnom živote. Pre fanúšikov a fanúšičky pritom tento rok pripravuje jednu z najaktívnejších sezón svojej doterajšej kariéry. Tešiť sa môžu na jeho sólové projekty i spolupráce s formáciou H16. „Cítim, že 2020 bude jeden z najplodnejších rokov, aké som kedy mal,“ poznamenal rapper.

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #videoklip #pieseň #Majk Spirit

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...