Pil som zo strachu, čo bude ďalej, priznal alkoholizmus Daniel Radcliffe

Svet si ho bude navždy pamätať ako Harryho Pottera. Herec Daniel Radcliffe má na nakrúcanie ságy o čarodejníckom učňovi však aj iné ako len dobré spomienky.

17.03.2020 00:00
Daniel Radcliffe Foto: ,
Daniel Radcliffe na aktuálnom zábere.
debata

V rozhovore pre BBC Radio prezradil 30-ročný Radcliffe, že práca na filmovej ságe z neho urobila alkoholika. „Keď som šiel von a opil som sa, odrazu som si uvedomil, že sa ľudia na mňa pozerajú, lebo som nebol len ten ‚opitý chlapík‘,“ uviedol Radcliffe.

„Bolo to také, že počujete, ako si ľudia šepkajú ‚aha, tamto sa opíja Harry Potter‘. A potom keď ste pili ešte viac, tak sa ľudia dívali ešte viac a ako riešenie sa mi zdalo opiť sa až do nemoty, aby mi to prestalo prekážať,“ opísal svoje správanie britský herec.

Ako prezradil v rozhovore pre rádiovú stanicu, jeho pitie sa ešte zintenzívnilo v čase, keď sa sága Harry Potter blížila ku koncu. Bol to vraj prostriedok ako zabudnúť na strach, čo bude ďalej.

„Bol to prejav paniky. Tak trochu nevedomosť, čo bude ďalej. Nebyť dostatočne v pohode s tým, kto ste, keď ste triezvy,“ opísal ešte svoje pocity z minulosti Radcliffe. Herca vraj napokon zachránila podpora rodičov, ale aj niekoľkých jeho priateľov a kolegov, ktorým záležalo na tom, čo s ním bude ďalej.

„Boli schopní ukázať mi perspektívu pre moju budúcnosť. Stáli pri mne v kľúčových momentoch,“ dodal ešte herec.

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #závislosť #Daniel Radcliffe

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...