Tomu sa hovorí totálna zmena! Diva Havlová sadla a šije rúška pre lekárov!

Nie je to tak dávno, čo zažiarila na cenách Český lev. Herečka Dagmar Havlová však iba nedávno ukázala, že nie je len "diva". Je to aj uvedomelá a šikovná dáma.

20.03.2020 08:56
debata (7)

Vdova po niekdajšom prezidentovi Václavovi Havlovi sa v aktuálnych náročných časoch s koronavírusom, ktoré jej rodné Česko uvrhli do krízy podobne ako ďalšie krajiny, pustila do pomoci iným. Už niekoľko dní šije táto 67-ročná herečka ochranné rúška pre lekárov, zdravotnícky personál aj bežných Čechov.

„Šijeme rúška pre zdravotníkov v nemocniciach a hospicoch u mojej divadelnej garderobiérky Ivetky. Môže nám niekto pomôcť so strihaním bavlny a šitím,“ opýtala sa pred troma dňami aj so sériou záberov, na ktorých so skupinou ďalších ľudí pracuje na ochranných rúškach.

Napriek tomu, že aj sama herečka je už vekom v rizikovej skupine, posledné dni trávi práve manuálnou prácou a pomocou pre ostatných. „Ste úžasní ľudia. Nech žije občianska pospolitosť,“ odkázala tiež usmiata Havlová všetkým, ktorí prispeli materiálmi či samotným strihaním alebo šitím.

Medzi známymi osobnosťami však nie je jediná, ktorá sa rozhodla v týchto dňoch pomáhať. Napríklad na Slovensku sa niekoľko hercov rozhodlo čítať na sociálnych sieťach, aby zabavili deti, ktoré sú s rodičmi v nútenej izolácii doma. Urobila tak napríklad Zuzana Fialová či Lujza Garajová Schrameková.

Ich svetoví kolegovia sa zase snažia prispievať zo svojich honorárov na podporu zdravotníckych programov či prevencii v rámci ochrany pred vírusom.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #Instagram #Dagmar Havlová #šitie #koronavírus #ochranné rúška

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Pravidelné cvičenie zvýši vašu energiu a životný elán.
Osobný rozvoj vám otvorí dvere k novým príležitostiam....