Milióny na boj s pandémiou! Arnie, Giorgio či Ciara - prispeli už títo slávni

Skutočne šľachetné gestá urobilo niekoľko veľkých svetových hviezd v súčasnej situácii v súvislosti so šírením koronavírusu. Zbierajú peniaze alebo rovno venujú časť svojich úspor.

22.03.2020 11:00
Športovec Russell Wilson a jeho tehotná... Foto: ,
Športovec Russell Wilson a jeho tehotná polovička Ciara venovali milión dolárov na jedlo pre ľudí v núdzi.
debata (3)

Len za posledných pár dní sa objavilo niekoľko slávnych mien, ktoré sa rozhodli finančne podporiť jednotlivé oblasti života a bežného ľudského fungovania v súčasnej situácii vírusovej pandémie. Napríklad manželský pár Ryan Reynolds a Blake Lively sa rozhodli venovať jeden milión dolárov neziskovým organizáciám, ktoré zabezpečujú jedlo pre ľudí v ťažkej sociálnej situácii alebo ľuďom bez domova. Podobne sa zachovala aj speváčka Ciara a jej partner, športovec Russell Wilson, rovnako venovali na jedlo milión dolárov.

Na osoby v núdzi, konkrétne ženy bez domova, ktoré zostali „izolované“ v charitatívnych útulkoch myslí zase moderátorský pár Kelly Ripa a Mark Consuelos. Známe hviezdy z televíznej obrazovky venovali milión dolárov, ktoré majú byť tiež použité na nákup pľúcnych ventilácií.

Herec Eric Stonestreet, známy najmä zo seriálu Moderná rodinka, sa rozhodol zaplatiť výrobu a distribúciu 200-tisíc porcií jedál pre obyvateľov Kansas City, ktorých zasiahla epidémia koronavírusu a s ňou súvisiace obmedzenia či ekonomický úpadok.

Plácido Domingo sa po koncerte stretol so...
Moderátor Andy Cohen (vľavo) a jeho kolega a...
+17Spevák skupiny Rammstein Till Lindemann počas...

Až tri milióny dolárov sa podarilo dať dohromady Arnoldovi Schwarzeneggerovi a spoločnosti TikTok, pričom za tieto financie bude nakúpené a rozdávané jedlo, prípadne darčekové poukážky na jedlo v rozličných

mestách štátu Kalifornia. Medzi prvými darcami, ktorí začali myslieť na iných a rozhodli sa na to uvoľniť financie z vlastných účtov alebo spoločností, patrí aj dizajnér Giorgio Armani. Ten bol zároveň aj jedným z mála dizajnérov, ktorý zrušil počas milánskeho týždňa módy verejnú prehliadku, aby neohrozil návštevníkov. V tom čase ešte Taliansko pristupovalo k vírusu pomerne ľahostajne.

Medzi darcami sú napríklad aj osobnosti s pozitívnym testom na koronavírus. Platí to pre basketbalistu Rudyho Goberta, ktorý venoval polmilióna dolárov na pomoc ľuďom zamestnaným v športových prevádzkach.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...