Spevák Josef Laufer je v umelom spánku po operácii srdca

80-ročný spevák leží na oddelení akútnej kardiológie pražskej Nemocnice na Homolce.

22.03.2020 08:59 , aktualizované: 11:23
debata (6)

Ako uviedol v nedeľu ráno denník Blesk, pri rutinnej operácii spevákovi zlyhalo srdce. „Pri operácii kolena mu skolabovalo srdce. Lekárom sa ho podarilo nahodiť, ale museli ho uviesť do umelého spánku.“

O pár hodín po správe sa producent Divadla Broadway Oldřich Lichtenberg vyjadril, že Josef Laufer absolvoval plánovanú operáciu srdca. "Môžem potvrdiť, že Josef Laufer podstúpil v pondelok operáciu srdca, ktorá bola plánovaná. Od jeho dcéry Ester viem, že bol po zákroku uvedený do umelého spánku,“ cituje Lichtenberga server super.cz. Ďalšie informácie o zdravotnom stave speváka už médiám neposkytol.

Český spevák Josef Laufer na zábere z roku 2019. Foto: Profimedia
Josef Laufer Český spevák Josef Laufer na zábere z roku 2019.

V auguste 2019 oslávil Laufer 80. narodeniny, z pracovného tempa neuberal ani v tomto veku. Len pár dní po oslave sa napríklad ukázal ako hudobný hosť na kultúrnom podujatí v Trenčíne. Ako píše český Blesk, výraznými zdravotnými problémami spevák nikdy netrpel, v roku 2016 absolvoval výmenu kolenného kĺbu, o rok neskôr tú istú operáciu podstúpil aj s druhým kolenom.

Josef Laufer sa narodil v roku 1939 vo Francúzsku. Je synom českého lekára Maxima Laufera a španielskej zdravotnej sestry Edelmiry Perez de Montanez. Časť detstva prežil v Anglicku. Vyštudoval herectvo na pražskej DAMU. Naspieval desiatky titulov na desiatkach nosičov, najčastejšie s vlastným textom v rôznych jazykoch. Je autorom množstva scenárov, pôsobil tiež ako režisér v oblasti zábavy.

Hosťoval v činohre Národního divadla, v Hudobnom divadle Karlín, v divadle Semafor, Rokoko a ďalších. Množstvo úloh odohral aj v muzikáloch, ďalšie postavy stvárnil vo filmoch, v zahraničí pôsobil často ako televízny režisér, moderuje v angličtine, španielčine i nemčine. Za posledných desať rokov nahral štyri sólové CD so skupinou Golem. So sólistami Státní opery režíroval v pôvodnom jazyku opery Noc s Mozartem, Don Giovanni a v roku 2004 autorskú hru Kancelář.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #zlyhanie srdca #Josef Laufer

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Ak potrebujete odbornú pomoc, obráťte sa na odborníka.
Plňte si svoje sny nech to stojí čo to stojí, peniaze...