Koronavírus stopol slávny kalendár Pirelli! 2021 nevyjde, peniaze idú na výskum

Taliansky výrobca pneumatík Pirelli sa kvôli pandémii rozhodol, že upustí od projektu svojho slávneho kalendára na rok 2021. Informoval o tom na svojich oficiálnych kanáloch.

25.03.2020 09:24
debata
Fotografia britskej herečky Emmy Watsonovej v... Foto: Reuters, 2020 Pirelli Calendar by Paolo R
Emma Watson, Pirelli 2020 Fotografia britskej herečky Emmy Watsonovej v kalendári firmy Pirelli na rok 2020. Kalendár dostal názov "Looking for Juliet", fotografie vytvoril Talian Paolo Roversi a na záberoch zachytil príbeh zamilovanej Júlie z hry Rómeo a Júlia Williama Shakespeara.

Ako informovalo vedenie značky, podnik venuje 100 000 eur na „boj proti koronavírusu a na jeho výskum“.

„Kalendár Pirelli už nevyšiel v roku 1967 a neskôr v rokoch 1975 a 1983,“ pripomenul šéf spoločnosti Marco Tronchetti Provera. „Bezprecedentný stav núdze (spojený s chorobou) COVID-19 nás prinútil tento krok zopakovať. K projektu sa vrátime v správny čas spoločne s ľuďmi, ktorí s nami teraz pracujú,“ dodal.

Slávny kalendár, ktorý vychádza v limitovanom počte kusov, v minulosti angažoval svetoznámych fotografov, modelky, ale aj herečky či celebritné ikony. Z pôvodnej idey kalendáru vkusných aktov však postupne prešiel viacerými inováciami a fotografické zábery sa v posledných rokoch zamerali viac na rozprávanie príbehov ako na fotenie šteklivých záberov.

Fotografia britskej herečky Emmy Watsonovej v...
Britská modelka a herečka Mia Goth v novom...
+11Britská herečka Claire Foy v kalendári firmy...

Naposledy Pirelli očaril modernou verziou príbehu Júlie z Verony zo slávneho príbehu Rómeo a Júlia. Pred objektívom Paola Sorrentiho sa postavili herečky ako Emma Watson, Kristen Stewart, Claire Foy či speváčka Rosalia. V galérii si pozrite exkluzívne zábery z kalendára na rok 2020.

V Taliansku zomrelo v utorok 24. marca ďalších 743 ľudí nakazených koronavírusom, celkom má táto krajina už 6820 obetí. Informovala o tom v utorok miestna civilné obrana. Počet doteraz nakazených vzrástol za posledných 24 hodín o 5249 na 69.176. To je druhý najvyšší počet prípadov nákazy po Číne, odkiaľ sa koronavírus vlani koncom roka začal šíriť do sveta a ktorá zaznamenala bezmála 82.000 prípadov nákazy a na 3300 obetí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príspevok #kalendár #Pirelli #koronavírus

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...