Niekomu spraví náladu, iný vyroní slzu! Svěrák a Uhlíř oprášili pre tieto časy ich hit

Slávna pieseň autorskej dvojice Zdeňek Svěrák a Jaroslav Uhlíř s náznom Není nutno sa v týchto dňoch opäť postarala o dobrú náladu a spolupatričnosť minimálne u našich českých susedov.

26.03.2020 12:00
debata

Práve tam si ju mohli spolu s oboma autormi, ktorí sa spojili cez videohovor, v stredu napoludnie zaspievať poslucháči Českého rozhlasu. Vypočuť si ju však môžete aj vy.

Ešte skôr, než dvojica začala spievať známe slová piesne „Není nutno, není nutno, aby bylo přímo veselo, hlavně nesmí býti smutno, natož aby se brečelo…“ sa 83-ročný český herec, scenárista a niekoľkonásobný držiteľ Českého leva svojim spoluobčanom prihovoril.

„Takúto patáliu si nepamätajú ani takí ‚věkovití‘ jedinci, ako som ja. To ale neznamená, že to nebude mať koniec. Pretože nepanikárite, jste obetaví a spoľahliví. Nestrácajte zmysel pre humor a ste vynaliezaví,“ odkázal spoluobčanom Zdeněk Svěrák a dodal: „Pieseň je pre tieto dni ako stvorená.“

Známym hitom chceli umelci vyjadriť podporu všetkým, ktorí stoja v týchto týždňoch v prvej línii – lekárom, sestričkám, požiarnikom, predavačkám… Pozrite si video!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeněk Svěrák #koronavírus #Jaroslav Uhlíř

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...