Vince Vaughn má 50! Tešil sa záujmu kolegýň, neodolala mu ani Aniston

Americký herec Vince Vaughn, ktorý sa narodil 28. marca 1970, sa preslávil ako člen Frat Packu, skupiny hollywoodskych hviezd, ktoré spolu hrajú prevažne v komédiách.

28.03.2020 12:00
Vince Vaughn a Jennifer Aniston Foto: ,
Vince Vaughn a Jennifer Aniston v komédii Rozchod!
debata (1)

Partia, do ktorej okrem Vaughna patrí Ben Stiller, Jack Black, bratia Wilsonovi, Will Ferrell alebo Steve Carell, sa začala dávať dohromady v polovici 90. rokov a dnes má na konte zhruba päť desiatok snímok. V žiadnom z nich sa ale neobjavila celá zostava.

Rodák z Minnesoty Vaughn, ktorého herectvo pohltilo už na strednej škole a prvýkrát na seba upozornil ako osemnásťročný v reklame na Chevrolet, dostal asi najväčšiu rolu vo Vybíjanej (2004), kde si zahral majiteľa krachujúcej telocvične. Ako mafián a protivník hlavných hrdinov sa objavil tiež v krimikomédii Starsky & Hutch (2004). Úspech zožal po boku Owena Wilsona v Ako uloviť družičku (2005), v komédii Rozchod! (2006) si zase zahral s Jennifer Anistonovou.

Počas snímky si herecká dvojica Aniston-Vaughn padla do oka a stal sa z nich pár. Ich vzťah však vydržal len necelý rok, následne sa rozpadol. Jedným z dôvodov bol aj nabitý pracovný kalendár oboch hviezd. V roku 2010 povedal „áno“ Kyle Weberovej, spoločne vychovávajú dve ratolesti. Manželka ho často sprevádza aj na červených kobercoch filmových premiér.

Vince Vaughn a jeho manželka  Kyla Weber. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Vince Vaughn Vince Vaughn a jeho manželka Kyla Weber.

Hoci je Vince Vaughn najznámejší z komédií, na konte má tiež vážne – a rozhodne nie zle zahrané – roly. Koncom 90. rokov sa napríklad objavil spolu s Anne Hecheovou a Joaquínom Phoenixom v romantickej dráme Poprava (1998), už predtým ho Steven Spielberg angažoval v druhom diely svojej dinosaurej ságy Stratený svet: Jurský park (1997). Hral tiež Normana Batesa v nie príliš podarenom remaku slávneho thrilleru Psycho (1998).

Práve koncom devätdesiatych rokoch ho médiá spájali s hereckou kolegyňou Anne Hecheovou. Okrem nej randil aj s herečkou Joey Lauren Adamsovou – začiatkom devätdesiatych rokov. Oba vzťahy však mali krátke trvanie.

Potom už ale prišla spolupráca s Frat Packom. Komediálny žáner Vaughn nikdy neopustil – dôkazom sú Stážisti (2013), kde sa znovu stretol s Owenom Wilsonom alebo minuloročný Súboj s rodinou, napriek tomu ale zatúžil aj po inom žánry. V roku 2015 sa napríklad objavil v jednej sérii kriminálneho seriálu televízie HBO True Detective a o rok neskôr si zahral vo vojnovej dráme Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Jennifer Aniston #Vince Vaughn

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...