Trump odmieta platiť za Harryho a Meghan: Ich odpoveď? Nič nechceme!

Americký prezident Donald Trump odmietol platiť za ochranku pre britského princa Harryho a jeho manželku Meghan, ak by sa rozhodli žiť v Spojených štátoch.

30.03.2020 10:34 , aktualizované: 10:46
Princ Harry a jeho  manželka Meghan prichádzajú... Foto: ,
Záber z 5. marca 2020: Princ Harry a jeho manželka Meghan prichádzajú na vyhlásenie cien Endeavour Fund Awards v Londýne. Išlo o jednu z posledných podujatí, na ktorom sa oficiálne zúčastnili ako členovia kráľovskej rodiny.
debata (7)

V nedeľu o tom informoval na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. „Som veľký priateľ a obdivovateľ kráľovnej a Veľkej Británie. Informovali, že Harry a Meghan, ktorí opustili kráľovstvo, sa usídlia v Kanade. Odtiaľ teraz odišli do USA, ktoré im však nebudú platiť za ich bezpečnosť. Zaplatia si to oni,“ napísal.

Reagoval tak na nedávne správy, podľa ktorých dvojica spolu s desaťmesačným synom Archiem odletela do Los Angeles, kde Meghan vyrastala. Reakcia manželského páru však nenechala na seba dlho čakať.

Ako uviedla hovorkyňa páru, ktorú cituje agentúra Reuters, známi manželia nebudú Spojené štáty americké o nič žiadať. „Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu nemajú v pláne žiadať americkú vládu o zdroje na ochranu ich osoby. Boli dojednané spôsoby ich ochrany, ktoré budú financované zo súkromných zdrojov.“

Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu odstúpia z pozície vyššie postavených členov kráľovskej rodiny 31. marca. Po tomto dátume im Kanada prestane poskytovať ochranu.

Tridsaťpäťročný vnuk kráľovnej Alžbety II. a jeho 38-ročná manželka sa zosobášili v máji 2018. O rok neskôr sa im narodil syn Archie.

Záber z 27. novembra 2017: Princ Harry a jeho...
Záber z 19. mája 2018: Svadba princa Harryho a...
+9Záber z júna 2018: Princ Harry a jeho manželka...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #ochranka #Donald Trump #vojvodkyňa Meghan

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....