Pink mala koronavírus! Daruje milión na pomoc, kritiku vlády si neodpustila

Americká popová speváčka Pink prekonala nový koronavírus a rozhodla sa prispieť sumou milión dolárov do dvoch záchranných fondov proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom v sobotu agentúra AP.

05.04.2020 00:00
Speváčka Pink na archívnom zábere z roku 2018. Foto: ,
Speváčka Pink na archívnom zábere z roku 2018.
debata

Speváčka zverejnila na Twitteri informáciu, že spolu so svojím trojročným synom začali pred dvoma týždňami vykazovať symptómy ochorenia. Nechala sa testovať u svojho praktického lekára a jej test na nový koronavírus bol pozitívny.

Následne celá jej rodina podstúpila karanténu a „riadila sa pokynmi lekára“. „Len pred pár dňami nám spravili opäť ďalší test a ten bol chvalabohu negatívny,“ napísala 40-ročná Pink, vlastným menom Alecia Beth Moorová.

Pink zároveň na Twitteri skritizovala americkú vládu za nedostatok testov. „Je to absolútny výsmech a zlyhanie našej vlády, že testy nie sú viac dostupné. Táto choroba je vážna a reálna. Ľudia potrebujú vedieť, že postihuje tak mladých ako aj starých, zdravých aj chorých, bohatých i chudobných. Musíme mať testovanie zadarmo a omnoho dostupnejšie, aby sme ochránili naše deti, rodiny, priateľov a komunity.“

Speváčka oznámila, že prispeje 500 000 dolárov do fondu univerzitnej nemocnice vo Philadelphii a ďalších 500 000 dolárov do fondu Mayor's Fund for Los Angeles.

Pink nazvala zdravotníkov „hrdinami“ a svoj tvít zakončila apelom na verejnosť. „Nasledujúce dva týždne budú rozhodujúce: prosím ostaňte doma,“ napísala. „Prosím. Ostaňte. Doma.“

Plácido Domingo sa po koncerte stretol so...
Moderátor Andy Cohen (vľavo) a jeho kolega a...
+17Spevák skupiny Rammstein Till Lindemann počas...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príspevok #charita #Pink #koronavírus

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...