Martin Císar má rád otvorených a uvoľnených ľudí

Slovenský spevák Martin Císar oceňuje kontakt s otvorenými a uvoľnenými ľuďmi, ktorí nikoho neposudzujú. Na Slovensku je podľa neho takých málo.

05.04.2020 15:00
Martin Císar. Foto:
Spevák Martin Císar.
debata

„Mám pocit, že ak u nás človek vyčnieva z radu, druhí ho strašne súdia. To ma celkom mrzí. Mali by sme sa tu viac tolerovať a neuškodilo by nám, keby sme boli otvorenejší novým veciam, inak sa ako spoločnosť nikam nepohneme,“ povedal v rozhovore.

„V zahraničí, keď je niekto iný, ľudia ho za to chvália, oceňujú to. Keď interpret prinesie vo svojej hudbe niečo nové alebo je extravagantný, druhí to obdivujú. Ak urobí niečo extravagantné slovenský spevák alebo hudobník, tak ho tu za to idú pomaly ukrižovať. To by sa podľa mňa malo zmeniť. Verím však, že sme na dobrej ceste a že za chvíľu budú vedieť oceniť originalitu interpretov aj Slováci,“ podotkol.

Sám je pritom, naopak, skôr introvert, ktorý nechce byť za každú cenu na očiach a aby zaujal, nepotrebuje k tomu žiadne špeciálne výstrelky. „Pre mňa robiť hudbu neznamená byť v centre diania. Mojou prioritou je dať zo seba von emócie, s ktorými sa ľudia budú vedieť stotožniť,“ vyznal sa.

Spevácke remeslo ho však núti svoju introvertnosť každý deň prekonávať. „Je pravda, že keď som obklopený veľkým počtom ľudí, necítim sa veľmi dobre, čo mi niekedy sťažuje aj samotné koncerty a vystúpenia, no beriem to pozitívne. Neustále sa vďaka tomu učím o sebe niečo nové,“ poznamenal Císar.

„Bohvie, kedy teraz koncerty zase budú… Verím ale, že sa čoskoro všetko vráti späť a začneme zas normálne fungovať… Dúfam, že ľudia pochopia závažnosť aktuálnej situácie a budú sa ku krízovým opatreniam stavať zodpovedne. Verím, že si všetci vážime vlastné zdravie a zdravie našich blízkych a nebudeme zbytočne riskovať a chodiť mimo naše domovy, ak nemusíme,“ podčiarkol.

Sám trávi tieto dni doma, kde aktívne tvorí nové piesne. „Naučil som sa doma nahrávať, čím som sa posunul v rámci tvorivého procesu. Chystám momentálne veci, ktoré by asi ľudia štýlovo odo mňa neočakávali, prinútilo ma to ísť trošku za hranice môjho hudobného komfortu. Za to som vďačný a teším sa na reakcie,“ uzavrel s úsmevom.

debata chyba
Viac na túto tému: #introvert #otvorenosť #Martin Císar

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...