Popové hviezdy odohrajú charitatívny koncert: Nebude chýbať Gaga ani Eilish!

V boji proti koronavírusovej pandémii odohrajú hviezdy svetovej populárnej hudby 18. apríla veľký dobročinný koncert vysielaný televíziami i sociálnymi sieťami.

09.04.2020 08:30
debata
Jednou zo spoluorganizátoriek je speváčka Lady... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Lady Gaga Jednou zo spoluorganizátoriek je speváčka Lady Gaga.

Do projektu One World together at home (Jeden svet spoločne doma), ktorého cieľom je vybrať peniaze do fondu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), sa zapoja slávni speváci a hudobníci ako Lady Gaga, Alanis Morissette, Billie Eilish, Elton John, Paul McCartney, Stevie Wonder alebo Lang Lang.

O akcii informovala jej spoluorganizátorka Lady Gaga, ktorá sa na diaľku pripojila k jednej z tlačových konferencií WHO. Spoločne budú koncert vysielať televízie a siete ABC, NBC, CBS, iHeartMedia a Bell Media. K videniu bude tiež na internetových platformách ako sú YouTube či Apple TV a na Facebooku, Instagramu či Twitteri.

Podľa speváčky má byť koncert vyjadrením vďaky zdravotníkom v mnohých krajinách, často pracujúcich bez zodpovedajúcej ochrany pred nákazou. Lady Gaga upozornila, že je naliehavo potrebné dať viac peňazí na ochranné prostriedky a testovanie.

Lady Gaga a organizácia Global Citizen doteraz na boj s koronavírusom za krátkych sedem dní vybrali 35 miliónov dolárov (vyše 890 miliónov korún).

Popové hviezdy hrali z obývacích izieb a kuchýň na podporu boja proti koronavírusu už na konci marca. Billie Eilish spievala na pohovke, Elton John hral na klávesoch, ktoré patria jeho deťom, a Backstreet Boys harmonicky ladili z piatich rôznych miest, zatiaľ čo sa spoločne s desiatkami ďalších muzikantov zapojili do netradičného koncertu, ktorý odvysielala americká televízia Fox.

Cieľom akcie bolo získať peniaze pre organizácie pomáhajúce ľuďom ťažko zasiahnutým pandémiou covid-19. Medzi ďalšími, ktorí vystúpili u seba doma v rámci koncertu iHeart z obývacích izieb pre Ameriku, bola tiež Mariah Carey, Camila Cabellová, Alicia Keys, Shawn Mendes a Sam Smith.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #koncert #Lady Gaga #charita #koronavírus

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...