Milióny divákov sledovalo Bocelliho koncert z prázdneho milánskeho Dómu

Taliansky tenorista Andrea Bocelli odspieval na Veľkonočnú nedeľu sólový koncert z prázdneho milánskeho Dómu.

13.04.2020 08:45
debata
Spevák Andrea Bocelli v priestoroch milánskej... Foto: SITA/AP, Luca Rossetti
Virus Outbreak Italy Bocelli Spevák Andrea Bocelli v priestoroch milánskej katedrály Duomo počas veľkonočného koncertu, ktorý zaspieval v prázdnom chráme na Veľkonočnú nedeľu.

Koncert bol streamovaný pre milióny ľudí na celom svete, ktorých pohyb bol obmedzený v rámci opatrení prijatých v rámci boja proti novému koronavírusu, informovala agentúra AFP.

Bocelliho vystúpenie nazvané „Hudba pre nádej“, odvysielané z Dómu naživo, sledovalo cez kanál YouTube viac ako 22 miliónov divákov.

zväčšiť Spevák Andrea Bocelli pred milánskou katedrálou... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Virus Outbreak Italy Bocelli Spevák Andrea Bocelli pred milánskou katedrálou Duomo po veľkonočnom koncerte, ktorý zaspieval v prázdnom chráme na Veľkonočnú nedeľu.

Bocelli v sprievode organistu odspieval štyri piesne vo vnútri nádhernej gotickej budovy a koncert zakončil skladbou „Amazing Grace“, ktorú odspieval na schodoch katedrály v pozadí s fotomontážou zobrazujúcou prázdne ulice Paríža, Londýna a New Yorku.

„V deň, keď oslavujeme dôveru v život, ktorý víťazí, mi bolo cťou a potešením odpovedať "Si“ na pozvanie mesta a milánskeho Dómu," uviedol zrakovo postihnutý umelec v správe pred svojím vystúpením.

„Vďaka naživo vysielanej hudbe, spájajúcej milióny zopnutých rúk kdekoľvek na svete, objímeme toto ranené pulzujúce srdce Zeme,“ povedal.

zväčšiť Spevák Andrea Bocelli v priestoroch milánskej... Foto: SITA/AP, Luca Rossetti
Virus Outbreak Italy Bocelli Spevák Andrea Bocelli v priestoroch milánskej katedrály Duomo počas veľkonočného koncertu, ktorý zaspieval v prázdnom chráme na Veľkonočnú nedeľu.

Miláno je metropolou severotalianskeho regiónu Lombardsko, ktorý je spomedzi všetkých krajov Talianska najviac postihnutý epidémiou choroby COVID-19 vyvolávanej koronavírusom SARS-CoV-2. Zaznamenali tam už viac ako 9000 obetí na životoch.

Kostoly v Taliansku zostávajú zatvorené a dokonca aj bohoslužby, celebrované pápežom Františkom cez Veľkonočné sviatky, boli streamované a odvysielané viacerými televíziami.

zväčšiť Spevák Andrea Bocelli pred milánskou katedrálou... Foto: SITA/AP, Claudio Furlan
Andrea Bocelli Spevák Andrea Bocelli pred milánskou katedrálou Duomo po veľkonočnom koncerte, ktorý zaspieval v prázdnom chráme na Veľkonočnú nedeľu.

Záznam veľkonočného koncertu Andreu Bocelliho

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Miláno #Andrea Bocelli #koronavírus #Veľkonočná nedeľa

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...