Divadielko Ivanky Trumpovej rozzúrilo ľudí! Vyzýva, aby všetci sedeli doma, ale ona...

Údiv aj kritické reakcie na internete aj v médiách vyvolal výlet Ivanky Trumpovej, dcéry amerického prezidenta Donalda Trumpa, z Washingtonu do otcovho golfového strediska v štáte New Jersey.

17.04.2020 13:00
Ivanka Trump Foto: ,
Ivanka Trump, dcéra prezidenta USA.
debata

Trumpová, ktorá pôsobí ako prezidentova poradkyňa, sa do New Jersey vydala v čase pandémie choroby covid-19, kedy v tomto štáte aj v metropole platí odporúčanie zostať doma. Biely dom cestu obhajuje a uvádza, že Trumpová chcela židovský sviatok pesach stráviť s rodinou.

„Jej cesta nebola komerčná,“ uviedol Biely dom. „Rozhodla sa stráviť sviatky v súkromí s rodinou,“ dodal. Do golfového strediska Bedminster, ktoré patrí rodinnej korporácii The Trump Organization, sa vydala so svojimi deťmi a manželom Jaredom Kushner. Kushner v Trumpovej administratíve pôsobí tiež ako prezidentov poradca.

Mnoho ľudí si preto položilo otázku, či pravidlá v terajšej ťažkej dobe skutočne platia pre všetkých. Úrady vo Washingtone a tiež v New Jersey odporúčajú obyvateľom kvôli koronavírusu v čo najväčšej miere zostávať doma, vyvarovať sa širších rodinných i priateľských stretnutí a cestovať pokiaľ možno len do práce. Biely dom poznamenal, že cesta do Bedminsteru sa nijako nelíšila od toho, keby Trumpová s manželom išli do práce. Dodal tiež, že sviatky trávili v uzavretom zariadení, ktoré je považované za domov rodiny.

Pritom sama Ivanka Trump vo videu na Instagrame, ktoré zverejnila koncom marca, Američanov s vážnou tvárou vyzvala k tomu, aby dodržiavali opatrenia. „Pre tých, ktorí majú to šťastie, že môžu zostať doma, prosím, urobte to. Každý z nás hrá svoju úlohu pri spomalení šírenia. Sociálny odstup zachraňuje životy. Prosím, splňte svoju úlohu. Sme v tom všetci spoločne,“ odznelo okrem iného z jej úst.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ivanka Trumpová #koronavírus

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...