S vami končíme! Rázne odkázali princ Harry a jeho manželka Meghan

Britský princ Harry s manželkou Meghan prerušili všetku spoluprácu so štvoricou britských bulvárnych médií.

20.04.2020 10:39
princ Harry Foto: ,
Princ Harry a jeho manželka Meghan.
debata (7)

V liste denníkom The Sun, Daily Mail, Daily Express a Daily Mirror oznámili, že im nebudú kvôli ich „prekrúteným, nepravdivým a útočným“ článkom poskytovať žiadne informácie či fotografie. Vnuk kráľovnej Alžbety II. s manželkou prestali na konci marca pracovať pre kráľovskú rodinu a odsťahovali sa do Spojených štátov.

Princ Harry a Meghan v liste štyri britské bulvárne denníky obvinili, že zničili životy ich známych i úplne cudzích ľudí len kvôli tomu, že im „chlípne ohováranie“ zvyšuje výnos z reklamy. „Preto vezmite na vedomie, že vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu nebudú komunikovať s vaším mediálnym domom,“ stojí v liste, ktorý zverejnilo niekoľko ďalších britských médií vrátane verejnoprávnej stanice BBC.

Cieľom nie je podľa manželov vyhnúť sa kritike alebo cenzurovať spravodajstvo. „Médiá majú plné právo informovať a mať názor na vojvodu a vojvodkyňu zo Sussexu – či už dobrý alebo zlý. Nesmie byť ale založený na klamstve,“ uviedli vnuk britskej kráľovnej s manželkou.

Princ Harry je po otcovi, bratovi Williamovi a jeho troch deťoch šiesty v následníctve na britský trón. Na začiatku roka oznámil, že sa chce s manželkou Meghan vzdať úlohy popredných členov kráľovskej rodiny, osamostatniť sa a viac sa venovať rodine. V službách monarchie pár nepracuje od 1. apríla. Teraz žije v Kalifornii v USA.

Tridsaťpäťročný Harry a o tri roky staršia Meghan majú dlhodobo napäté vzťahy s britskými bulvárnymi médiami. V minulosti ich obviňovali okrem iného z toho, že sú rasistické voči Meghan, ktorej matka je černoška. Vlani v októbri vojvodkyňa dokonca podala žalobu na bulvárny denník Mail on Sunday, ktorý zverejnil jej súkromný list.

Princ Harry bulvár viní aj z podielu na smrti jeho matky. Princezná Diana zahynula pri dopravnej nehode v roku 1997. Jej auto sa snažilo uniknúť bulvárnym fotografom. „Stratil som svoju matku a teraz sa prizerám tomu, ako sa moja manželka stáva obeťou tých istých mocných síl,“ uviedol Harry vlani.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #vojvodkyňa Meghan

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...