Smatanová: Nikdy som nebola človek, ktorý by vymetal večierky

Slovenská speváčka Zuzana Smatanová sa nikdy neradila medzi tých, ktorí by so záujmom navštevovali večierky a naplno žili šoubiznisom.

25.04.2020 08:00
debata
Speváčka Zuzana Smatanová. Foto: TV Markíza
Speváčka Zuzana Smatanová. Speváčka Zuzana Smatanová.

„Ja vo svojej podstate vôbec nie som človek, ktorý vymetá večierky, je rád stredobodom pozornosti, kamaráti sa s tými ‚správnymi‘ ľuďmi a hrá na všetky strany, aký je tento posh-celebritný život strašne super. Roky odhalia, že až taký extra super nie je, všetko je to väčšinou len taká zábavná hra na ľudí,“ vyznala sa v rozhovore.

„Aby som ale nepôsobila tak negatívne, musím uznať, že má aj svoje krásne svetlé stránky, pretože práve vďaka tomu pozlátku človek spozná, akí ľudia naozaj sú. V dobrom zmysle slova, aj v tom zlom,“ poznamenala.

Speváčka Zuzana Smatanová na akcii Fashion Live... Foto: Ján Zemiar
Zuzana Smatanová Speváčka Zuzana Smatanová na akcii Fashion Live 2016.

To, že je umelkyňa, má podľa nej so svetom šoubiznisu spoločného len pramálo. „Ja mám rada svoj umelecký svet, hudbu, svojich fanúšikov, ktorí si ma našli vďaka mojim pesničkám a nie cez bulvárne kauzy, reklamy a módne outfity na večierkoch. Tento fakt ma na tom baví najviac. Hľadám si vo svete nášho malého šoubiznisu svoju komfortnú zónu, ľudí s mojou krvnou skupinou, spolupráce, ktoré mi cinknú v hrudi do zvona a popritom všetkom vyvažujem tento svet aj tým obyčajným, v gumákoch na záhrade u mamy, aby som bola niekde vnútri stále rovnaká. S vedomím, že život nie je o titulnej fotke v časopise, ani o počte pozretí klipu na YouTube a ani o počte followerov na Instagrame. S týmto zaspávam,“ uviedla Smatanová.

Talentovaná tmavovláska si je zároveň vedomá, že pre momentálnu situáciu ovplyvnenú šírením koronavírusu sa so svojimi fanúšikmi ani s priateľmi z branže tak skoro nestretne. „Koncerty, vystúpenia a predstavenia sa nám všetkým zrušili. Bolo pre nás ťažké prijať fakt, že sme ako zábava v rebríčku dôležitosti pre spoločnosť na jeho úplnom konci, ale či chceme alebo nechceme, je to tak. Najprv sa celý svet musí pozviechať z veľkých strát, až potom budú ľudia ochotní zase sa baviť a chodiť nás podporovať. Na tohtoročnú letnú koncertnú sezónu a fanúšikov som sa fakt tešila, asi ako nikdy predtým, ale namiesto fňukania som sa opäť posilnila tým, že to skrátka takto malo byť a bodka. Kvôli čomu? Vydržíme, uvidíme,“ usúdila.

Speváčka Zuzana Smatanová ako modelka v kreácii... Foto: SITA/AP, Martin Tomečko
Zuzana Smatanová Speváčka Zuzana Smatanová ako modelka v kreácii od Borisa Hanečku na akcii Fashion LIVE! 2019.

Ako zároveň dodala, otvorene podporuje interpretov v ich online koncertných aktivitách. „Je mi to sympatické, aj ja som si pozrela malý koncert Chrisa Martina z Coldplay a bolo to veľmi milé. Možno sa k tomu odhodlám časom aj ja, zatiaľ ale zostávam iba pozorovateľom,“ povedala speváčka, ktorá si nateraz želá z celého srdca len jedno. „Moje veľké prianie teraz je, aby svet z tejto skúšky neskolaboval. Aby sme zostali pozitívne naladení a disciplinovaní, lebo len tak to prekonáme. Prajem si, aby sme to vnímali tak, že niečo veľké muselo prísť a aby sme sa ako ľudia spojili, lebo ak by táto vlna nemala takú veľkosť a intenzitu, nezmenilo by sa v nás nič. Prajem si, aby sa nešírila zloba a nevraživosť, lebo ľudia, keď sa boja, majú tendenciu hneď panikáriť, byť na seba zlí, a preto všetci tí, ktorí máme na to schopnosti a kapacitu, šírme medzi paniku láskavosť a pokoj. Pomáhajme si… To si prajem,“ uzavrela.

debata chyba
Viac na túto tému: #zábava #zivot #šoubiznis #Zuzana Smatanová #večierok

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...