Tom Cruise sa mal vyhýbať guľkám v Taliansku! Skončiť môže v letnom tábore

Filmoví tvorcovia z hollywoodskych štúdií sa zaoberajú problémom, ako točiť filmy v čase, keď sa svetom šíri koronavírus, píše americký týždenník Variety.

26.04.2020 00:00
Tom Cruise Foto:
Tom Cruise sa vráti ako Ethan Hunt. Ale kedy to bude....
debata

Štúdiá by sa k natáčaniu chceli vrátiť čo najrýchlejšie, ale nemôžu nič podnikať do doby, než budú stanovené jasné pravidlá, ktoré zaručia, že sa medzi členmi štábov nebude šíriť koronavírus.

„Je to naozaj zásadný problém,“ hovorí Matthew Baer, ​​producent filmu Unbroken z roku 2014. „Z histórie už máme príklady toho, čo sa dá robiť, keď vašu lokáciu s hotovou scénou zničí hurikán alebo keď počas nakrúcania zomrie herec, ale na to, čo robiť v prípade pandémie, žiadna príručka nie je.“

Tom Cruise mal pôvodne stráviť tohtoročné leto v Taliansku zavesený na krídlach lietadiel, uhýbáním sa pred guľkami a zložitými naháňačkami v drahých autách. Kedy ale začne nakrúcanie už raz odloženého Mission: Impossible 7, je teraz vo hviezdach. Cruise údajne dúfa, že v júni by sa mohol postaviť pred kamery, kvôli súčasnému zmätku v informáciách ale nie je nič isté.

Medzitým producenti spoločne s odbormi plánujú, akým spôsobom bezpečnosť natáčania zaistiť. Objavujú sa nápady, že členom štábu by sa pred vstupom do štúdia mohla merať teplota alebo že by sa zaviedlo pravidelné testovanie na koronavírus aj protilátky proti chorobe covid-19.

Iní navrhujú, že by všetci filmoví zamestnanci v priebehu celého natáčania mohli žiť v hoteloch alebo špeciálne vyhradenom ubytovaní a izolovať sa od rodiny a priateľov. V takom prípade by sa z natáčania stalo niečo ako letný tábor.

Je jasné, že súčasná situácia bude mať na produkciu filmov výrazné dopady. Pre producentov by mohlo byť za daných podmienok zložité získať poistenie filmov. Koronavírus sa tiež zrejme podpíše na zamestnanosti mnohých ľudí pracujúcich vo filmovom priemysle, pretože štúdia sa budú snažiť čo najviac znížiť počet ľudí v štábe.

Pokiaľ budú vo svete pretrvávať dopravné obmedzenia, budú musieť tvorcovia, ktorí predtým preferovali zahraničné lokácie, teraz natáčať filmy v USA. Nie je teda jasné, či sa Cruise do Talianska pozrie. Tvorcovia Mission: Impossible 7 teraz uvažujú, či scény, ktoré mali byť natáčané v Taliansku vynechať alebo natáčanie presunúť na jeseň. Lenže nič im nezaručuje, že sa vírus na jeseň nevráti v novej vlne, aj keby v blízkej dobe utíchol.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tom Cruise #Mission Impossible #koronavírus

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....