Paparazzovia majú ťažký život! Fotia béčkové hviezdy, tváre s rúškami a Afflecka

Od tej doby, čo sú celebrity izolované vo svojich vilách s bazénom kvôli chorobe Covid-19, nemajú paparazzovia v Hollywoode žiadnu morálku, ale ani veľmi čo na práci. Píše o tom agentúra AFP.

27.04.2020 00:00
debata
Herec Ben Affleck a jeho kolegyňa a partnerka... Foto: ROL / X17 / Profimedia
Herec Ben Affleck a jeho kolegyňa a partnerka Ana De Armas sa nedokázali od seba odtrhnúť v uliciach Los Angeles. Herec Ben Affleck a jeho kolegyňa a partnerka Ana De Armas živia momentálne paparazzov.

Módne nočné kluby, reštaurácie a natáčacie priestory navštevované hviezdami bývajú zvyčajne v každú dennú i nočnú hodinu obklopené fotografmi. Avšak všetky podniky boli pred mesiacom v celej Kalifornii uzavreté, aby sa zabránilo šíreniu koronavírusu.

Fotografie Bena Afflecka, ako venčí svojich psov, alebo Cameron Diazovej v cukrárni, ktoré boli denným chlebíčkom bulvárnych časopisov, sa dnes stali vzácnosťou. A desiatky paparazzov bažiacich po podobných záberoch sú viac než sklamané.

„V tejto dobe máme len fotografie celebrít sa slnečnými okuliarmi a rúškom na tvári. Nie je nádej na lepšie zábery,“ vysvetľuje Randy Bauer, zakladateľ slávnej agentúry Bauer-Griffin. „Situácia je to vážne bezútešná,“ povzdychne si.

Modelka a televízna osobnosť Tyra Banks na... Foto: SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Modelka a televízna osobnosť Tyra Banks na ceste z trhu v Los Angeles. Modelka a televízna osobnosť Tyra Banks na ceste z trhu v Los Angeles. Jedna z mála osobností, ktoré sa ukázali na ulici aj v čase koronavírusu.

Od chvíle, kedy bola v Kalifornii vyhlásená karanténa, klesla podľa jeho odhadu produkcia agentúry o viac ako 90 percent. Skôr publikovala takmer 7000 fotografií celebrít mesačne, zatiaľ čo dnes je to prinajlepšom asi 500.

„Všetko je hore nohami,“ sťažuje sa majiteľ agentúry, ktorá zamestnáva dvadsiatku väčšinou nezávislých fotografov. Paparazzovia sú len jedna z mnohých vetiev filmového priemyslu v Hollywoode, ktorú opatrenia proti šíreniu choroby covid-19 zdecimovali. Natáčanie sa zastavili, červené koberce sú zrušené … Fotografi už nemajú čo ľuďom ponúknuť. A pritom dopyt nebola nikdy taký veľká, práve z dôvodu nedostatku spôsobeného koronavírusom.

Bulvárna tlač sa teraz dokonca uspokojuje s fotografiami celebrít druhej kategórie, ktoré by predtým naozajstný záujem nevyvolali. „Je tu dopyt, ale nemáme čo dodávať,“ ľutuje Randy Bauer. Vzhľadom k svojej zlej povesti sa paparazzovia nestretávajú s nejakým prílišným súcitom. „Sú pred mojím domom. Čakajú, až pôjdem na prechádzku, ale to sa nikdy nestane,“ napísala Chrissy Teigen, manželka speváka Johna Legenda, vo tweetu, ktorý olajkovalo na 350 000 ľudí.

Fotograf Mark Karloff nedávno pripustil, že „nás široká verejnosť dozaista vypíska, keď si budeme na naše problémy sťažovať“. „Ale my sme tiež otcovia, máme deti, máme rodiny, sme tiež ľudia,“ zdôraznil.

Predtým sa Bauer snažil svoj tím fotografov rozmiestniť na strategické miesta v Los Angeles, dnes im pomáha, aby dostali podporu v nezamestnanosti. V Spojených štátoch totiž teraz môžu prvýkrát nezávislí pracovníci z dôvodu sanitárnej krízy dostávať podporu v nezamestnanosti.

To však paparazzom nebráni živiť sa nádejou, že sa im podarí ukoristiť snímku v okolí hollywoodskych víl. „Raz to bolo ako na divokom západe,“ hovorí pomocník Marka Karloffa, ktorý sa skrýva pod pseudonymom Jedi. „Išiel som okolo domu Kate Hudsonovej a videl som štyroch alebo piatich týpkov (s fotoaparátmi). Išiel som okolo Reese Witherspoonovej a boli tam tiež. Chlapci sú všade,“ hovorí.

Našťastie tu je ešte Ben Affleck, ktorý ďalej venčí svojich psov a ukazuje sa so svojou novou priateľkou Anou de Armasovou, „ešte viac ako pred koronavírusom“, uisťuje Bauer.

„Niekoľkokrát som sa sám seba pýtal, prečo je vidieť toľko celebrít, ako venčia psov. Potom som si uvedomil, že k nim už nechodia ich zamestnanci a že to musia robiť samy,“ dodáva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #fotenie #paparazzovia #zivot #celebrity #koronavírus

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...