Lukáš Adamec: Nechoďme s čiernym obláčikom nad hlavou

Najviac zo všetkého, chcel by som asi ... aby sa blýskalo, na lepšie časy. Refrén novej skladby slovenského speváka Lukáša Adamca hovorí v aktuálnej situácii, ktorú prežívame, z duše azda všetkým.

04.05.2020 00:00
Spevák Lukáš Adamec Foto:
Spevák Lukáš Adamec.
debata

Prostredníctvom nového videoklipu ku skladbe NAJVIAC spomína na najšťastnejšie obdobia strávené na pódiách, zároveň však verí, že už čoskoro sa život vráti do normálu.

Pandémia ochorenia COVID-19 nekompromisne obrátila život naruby miliardám ľudí vrátane osobností z oblasti kultúry a umeleckej sféry. Zo dňa na deň sa museli vzdať vystupovania na verejnosti, osobného kontaktu s fanúšikmi a, samozrejme, väčšiny pracovných aktivít. Spevák ani v posledných týždňoch neubral na kreativite a vdýchol život dvadsaťročnému textu. Výsledkom je pieseň NAJVIAC. K nej má Luky naozaj blízko, spolupracujú na nej totiž ľudia, ktorí stoja po Lukášovom boku a hudobne ho sprevádzajú po celé roky. Príjemným prekvapením však bola nová spolupráca s českou hviezdou. "Pieseň má rovnakých autorov ako skladba Horúca láska. Aby som bol konkrétny, za hudbu je to Tomi Okres, text má pod palcom Vlado Krausz, no predsa len by som vyzdvihol prácu Jana Steinsdörfera (z kapely Chinaski), ktorý pieseň produkoval do výslednej podoby. Tomi mal výborný nápad dať svojmu kolegovi z kapely, v ktorej hrá – Honzovi, do rúk podklady, nech s nimi urobí, čo uzná za vhodné,“ usmieva sa pri tejto myšlienke Lukáš.

"Celú skladbu vnímam hlavne ako túžbu, aby bolo všetko čo najskôr v poriadku. Je to naozaj trefná ukážka toho, po čom ľudia túžia, avšak nielen v súvislosti s koronavírusom. Pesnička je o nádeji a chcel by som ňou nás všetkých povzbudiť. Aby sme sa nekoncentrovali na to zlé, ale naopak vnímali krásu, ktorá čoskoro príde. Nechoďme s čiernym obláčikom nad hlavou, ale obráťme tvár k slnku,“ priblížil Adamec svoje vnímanie novinky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Adamec

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...