Toto muselo vojvodkyňu Meghan zabolieť! Pustila sa do boja a prehráva

Bulvárny denník vyhral prvé kolo na súde s vojvodkyňou Meghan.

02.05.2020 00:00
Maghan Foto: ,
Meghan, vojvodkyňa zo Sussexu.
debata (1)

Londýnsky vrchný súd v piatok zamietol časť žaloby vojvodkyne Meghan proti vydavateľovi bulvárneho denníka Mail on Sunday. Rozhodol, že nedeľník nenarušil svojimi článkami súkromie manželky princa Harryho. Vojvodkyňa zo Sussexu sa na súd obrátila po tom, čo denník zverejnil okrem iného úryvky z jej súkromného ručne písaného listu otcovi Thomasovi Markleyovi, s ktorým nemá dobré vzťahy.

Obžaloba sa týka piatich článkov uverejnených vo februári 2019 – dva zverejnil Mail on Sunday a tri vyšli na webe MailOnline. Médiu list odovzdal sám Markle.

Vojvodkyňa Meghan obvinila Mail on Sunday a jeho vydavateľa, spoločnosť Associated Newspapers, z porušenia súkromia a z porušenia autorských práv. Sťažovala sa tiež, že denník chcel medzi ňou a otcom vyvolať konflikt, že proti nej vedie kampaň a že jeho redaktori rokovali nečestne a so zlými úmyslami. Tieto obvinenia ale sudca označil za príliš všeobecné, nedostatočne prezentované alebo irelevantné pre jadro súdneho konania. V hlavnom pojednávaní, ktorého termín zatiaľ nie je známy, by mal súd rozhodnúť, či bolo zverejnenie obsahu listu vo verejnom záujme alebo nie.

V čase, kedy bulvár zverejnil obsah listu, sa na stranu vojvodkyne otvorene postavil aj herec George Clooney, ktorý je s kráľovskou rodinou v priateľskom vzťahu. On a jeho polovička, právnička Amal Clooney, sa objavili aj na ich svadbe na hrade Windsor. "Ani si nedokážem predstaviť, aké frustrujúce musí byť, ak niekde ukazujú list od dcéry otcovi. Musí to v nej ťať do živého a myslím si, že to je nezodpovedné a nesmierne prekvapujúce,“ uviedol vtedy Clooney pre médiá.

Harry a jeho manželka Meghan mali problémy s bulvárom opakovane a neblahé skúsenosti s ním prekonala kráľovská rodina ešte oveľa skôr. Harryho matka, princezná Diana, zomrela v roku 1997 v Paríži pri dopravnej nehode. Vodič vozidla, v ktorom išla so svojím vtedajším priateľom Dodim al-Fayedom, narazil do mostného piliera, keď sa snažil uniknúť bulvárnym fotografom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #bulvár #vojvodkyňa Meghan

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...