Kristína: Strachom a panikou sa ešte nikdy nič nevyriešilo

Slovenská speváčka Kristína Peláková, známa aj pod umeleckým menom Kristína, sa v týchto dňoch snaží udržať si zdravú myseľ a zbytočne sa nestrachuje.

05.05.2020 00:00
Kritína Foto:
Speváčka Kristína.
debata (1)

"Mám sa dobre, cítim sa zdravo a spokojne. Jediné, čo mi zostáva, je nepodľahnúť strachu a panike, ktorú aj v týchto dňoch stále cítiť v ovzduší. Na to sa sústredím, pretože si myslím, že strachom a panikou sa ešte nikdy nič nevyriešilo. Bola by som rada, keby ľudia zavnímali aj tento pohľad na vec. Pozitívny prístup podľa mňa nie je o tom, že situáciu zľahčujete… Na druhej strane si myslím, že by sme sa už v súčasnosti mohli vrátiť do normálneho života. Prajem si, aby sa táto situácia ustálila. Prajem to nielen Slovensku, ale, samozrejme, celému svetu,“ povedala.

Karanténa a plošné rušenie koncertov sa známej speváčky dotkli tiež. „Zrušili sa mi všetky koncerty, ktoré boli naplánované od marca až do augusta a ďalej sa ešte ukáže. Všeobecne mám toto obdobie vždy také pokojnejšie, takže to vyšlo presne v tej chvíli, keď bývam aj zvyčajne skôr v tvorivej ako v koncertnej fáze. Všetko, čo sa deje, však napriek tomu veľmi vnímam. Uvedomujem si, že pre mnohých je momentálna situácia nepríjemná, miestami aj veľmi stresujúca, no verím, že to zvládneme,“ uviedla 32-ročná rodáčka zo Svidníka, ktorá trávi už od polovice marca dni s manželom v dome v obci pri Bratislave. „Buď som doma alebo chodím na jedno obľúbené miesto pri Modre, kde sa nepohybuje veľa ľudí. Väčšinou tam nikto nie je a výborne tam načerpám energiu. Inak trávim voľné chvíle varením, praním, upratujem dom …,“ zasmiala sa.

Jediné, čo sa jej v ostatných týždňoch zmenilo, je, že momentálne nič sama neorganizuje. "Už dlhší čas som si neplánovala veľké samostatné koncerty, koncertujem len na rôznych akciách ako tie firemné či plesy, na obecných a mestských slávnostiach a podujatiach, na ktoré ma zavolajú. Už to takto je asi dva roky, no keď človek fičí vkuse dekádu, nedokáže sa upokojiť len tak zrazu za päť mesiacov, aspoň ja som teda zvolila také postupné zvoľnenie… Menšie koncerty si však stále užívam a vždy sa teším na kontakt s ľuďmi a fanúšikmi. Som zvedavá, kedy to zase naštartujeme. Dúfam, že to nebude také vážne a že sa budeme čoskoro zas spoločne baviť, spievať a užívať si život naplno,“ uzavrela.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kristina #koronakríza

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...