Vy ste šampióni, odkazujú zdravotníkom Brian May aj Adam Lambert

Britská rocková kapela Queen chce pomôcť v boji s koronavírusom benefičnou nahrávkou.

04.05.2020 16:30
Brian May Foto: ,
Brian May na pódiu.
debata

Naspievala svoj hit We Are The Champions s upraveným textom ako poďakovanie zdravotníkom v prvej línii. Výťažok poputuje do nadácie Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pre boj s chorobou covid-19. Dve popové hviezdy posledných rokov, Ariana Grande a Justin Bieber, naspievajú duet s cieľom podporiť vzdelanie detí zdravotníkov a záchranárov.

Pieseň s názvom „Ste šampióni“ nahrali gitarista Brian May, bubeník a textár Roger Taylor a americký spevák Adam Lambert, každý u seba doma na mobilný telefón. Jednotlivé časti potom spojili. Na videu k piesni nechýbajú zábery z britských nemocníc. Text celého songu zostal okrem slov we (my) a you (vy) rovnaký, tak, ako ho pred viac ako 40 rokmi napísal spevák a skladateľ Freddie Mercury.

Projekt ležal na srdci predovšetkým 70-ročnému Taylorovi, ktorého dcéra je lekárka a pracuje v Londýne. „Ako otcovi dcéry na fronte je mi jasné, aká životne dôležitá je práca, ktorú (zdravotníci) denne vykonávajú, aby zachránili našu spoločnosť,“ povedal Taylor serveru BBC. „Vážime si ich, sú to naozaj naši hrdinovia,“ dodal.

Gitarista May BBC potom povedal, že sa cíti „naštvaný a smutný“, keď sa od lekárskeho personálu očakáva, že bude riskovať vlastný život, bez toho, aby mal k dispozícii dostatočné ochranné prostriedky. Britský zdravotnícky systém (NHS) je roky v zlom stave, uviedol hudobník v podcaste televízie Sky News. „A to je cena, ktorú za to teraz musíme platiť,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Queen #koronavírus

+ Spánok je dôležitý a vy ho máte príliš málo, tak zostaňte v posteli.
Nenechávajte rozhodnutie len na svojich...

+ Nájdite čas na relax, je to dôležité pre vaše zdravie a šťastie.
Aj vy musíte dodržiavať určité pravidlá, aj čo...