Je rozhodnuté! Tu je meno režiséra, ktorý natočí nový diel Hviezdnych vojen

Budúci diel filmovej sci-fi série Hviezdne vojny natočí novozélandský režisér Taika Waititi, ktorý stojí za úspešnou vojnovou komédiou z minulého roka Jojo Rabbit.

05.05.2020 10:00
star wars, daisy ridley, vzostup skywalkera, Foto:
Záber z filmu Vzostup Skywalkera.
debata

Oznámila to filmová spoločnosť Walt Disney, pod ktorú patrí producentská firma Lucasfilm.

Waititi sa bude podieľať aj na scenári k novým Hviezdnym vojnám. Napíše ho v spolupráci so scenáristkou Kryst Wilsonovou-Cairnsovou, ktorá je spoluautorkou scenára vojnovej drámy 1917 a rovnako ako Waititi bola tento rok nominovaná na Oscara za scenár. Waititi sošku za scenár podľa predlohy k filmu Jojo Rabbit, ktorý natáčal aj v Českej republike, napokon aj skutočne získal.

Taika Waititi, novozélandský scenárista a... Foto: SITA / Evan Agostini
Taika Waititi Taika Waititi, novozélandský scenárista a režisér, dostal Oscara za najlepšie adaptovaný scenár k filmu Králiček Jojo.

Oznámenie naznačuje nové plány spoločnosti Lucasfilm s Hviezdnymi vojnami. V decembri spoločnosť uzavrela ságu Skywalker uvedením snímky Star Wars: Vzostup Skywalkera, ktorý však mal najhoršie recenzie zo všetkých doterajších filmov série.

Waititi už natočil záverečný diel hvězdnoválečného seriálu The Mandalorian. Podľa časopisu Variety nie je jasné, či je jeho chystaný celovečerný film jedným z troch, ktoré Disney chystá pod hlavičkou Hviezdnych vojen na roky 2022, 2024 a 2026 alebo či sa bude jednať o špeciálny projekt.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hviezdne vojny #Taika Waititi

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...