Tom Cruise poletí ako prvý herec do vesmíru! Nakrúcať by mal na ISS

NASA spolupracuje s Tomom Cruisom na snímke, ktorú nakrútia na ISS. Cruise by sa vďaka filmu mohol stať prvým hercom, ktorý absolvuje let do vesmíru.

07.05.2020 08:32
Tom Cruise Foto: ,
Tom Cruise na premiére filmu Mission: Impossible - Fallout vo Washingtone.
debata (1)

Spoluprácu s hercom v utorok oznámil na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter šéf amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) Jim Bridenstine. „Potrebujeme populárne médiá, aby inšpirovali novú generáciu inžinierov a vedcov, aby sa ambiciózne plány NASA stali realitou,“ napísal na margo spolupráce v tweete. Informáciu pre televíziu CNN neskôr potvrdil hovorca NASA, podľa ktorého Cruise poletí do vesmíru a zostane na palube stanice.

O snímke ako prvý informoval portál Deadline, podľa ktorého Cruise spolupracuje aj so spoločnosťou SpaceX Elona Muska. Novinka by mala byť akčná a dobrodružná, pričom to bude prvý hraný celovečerný film nakrútený vo vesmíre. Projekt je údajne v ranom štádiu prípravy.

Cruise by sa vďaka filmu mohol stať prvým hercom, ktorý absolvuje let do vesmíru. Ako a kedy by na ISS vycestoval zatiaľ nie je známe, rovnako ani to, kto sa k nemu na ceste pridá.

Na palube stanice, ktorá obieha okolo Zeme vo výške zhruba 400 kilometrov, už pár filmov vzniklo. Okrem iného napríklad dokument Space Station 3D (2002), ku ktorému Cruise nahral komentár. Vo vesmíre tiež vzniklo krátke sci-fi Apogee of Fear (2012), pod ktorého vznik sa podpísal podnikateľ a vesmírny turista Richard Garriott.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NASA #Tom Cruise

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...